Geleneğin gelecekle buluştuğu okul: Palet Çamlıca Müzik İlkokulu

Ülkemizde ilk defa bir Müzik İlkokulu öğrencilerine tamamen Türk Müziği temelli bir eğitim modeli sunuyor. Palet Müzik İlkokulu ’Geleneğin gelecek ile buluştuğu bir eğitim anlayışı’ ile 9 yıldır hizmet veriyor. Müzik anlayışının beraberinde edeb, nezaket ve asâlet duygularını barındıran gerçek genç sanatçılar yetiştiriyor.

GASTE24 GASTE24
Geleneğin gelecekle buluştuğu okul: Palet Çamlıca Müzik İlkokulu

2011 yılından itibaren eğitim alanında çok önemli adımlar atan Palet Montessori Eğitim Kurumları, yenilikçi vizyonu ile çok önemli bir alana daha profesyonel bir şekilde yıllardır hizmet ediyor. Yaptıkları başarılar ve yenilikçi anlayışlarıyla ülkemizdeki gençlere hizmet eden Palet Okulları; 9 yıldır Palet Çamlıca Müzik İlkokulu ile Türk Müziği temelli bir eğitim modeliyle sanata yeteneği olan tüm çocukları renkli çatısı altında buluşturuyor.

Eğitim anlayışı olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilkokul müfredatının tamamen uygulandığı okul ders programına, özel olarak hazırlanmış müzik branş dersleri ilâve edilerek öğrencilere müzik eğitimi veriliyor.

Birçok enstrümanla birçok branşta yenilikçi müzik eğitimi

Palet müzik okulları eğitim bünyesinde birçok müzik kolunu ve geleneksel Türk Müziğine özgü olan enstrümanları tercih ediyor. Eğitimde hizmet verilen branşlar ve kullanılan müzik aletleri şu şekilde;

- Ud, Kanun, Keman, Ney, Tanbur, Klâsik Kemençe, Ritm Sazlar (Kudüm / Bendir / Daire), Bağlama gibi enstrümanların yer aldığı Meslek Sazı dersleri

- Müziğin ilmî detaylarını bulduğu Solfej – Nazariyat, Usûl (Ritm) Uygulama dersleri

 -Ses Eğitimi – Repertuvar, Oyunlu Müzik Tarihi, Çocuklar İçin Klâsik Sanatlar, Müzik Edebiyatı gibi sanat eğitimi için çok önemli olan dersler, çocuklar için özel materyal ve teknikler ile yeniden yorumlanarak dersler veriliyor.

Öğrenciler yeteneklerine göre sınavla seçiliyor

Müzik eğitiminde çığır açan Palet Çamlıca Müzik İlkokulu çocukların kullandıkları musiki aletleri de ilk defa bu okulda atölyelerde yapıldı. Çocuklara 3 yaşından itibaren ritim duygusunu geliştirmeyi amaçlayan okul, 6-7 yaşlarında çocukların müzikle tanışmasını ve kendi müzikleriyle bu yolculuğa başlamalarını hedefliyor.  Palet Çamlıca Müzik Okulu, öğrencileri yetenek ve ilgi alanlarına göre sınavla seçiyor.


 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER