İftar yemeğini zamana yayın, küçük porsiyonlar halinde yiyin

Trakya Üniversitesi (TÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Leyla Tevfikoğlu Pehlivan, iftar yemeklerinin belli zamana yayılarak küçük porsiyonlar şeklinde tüketilmesinin sağlık açısından çok faydalı olduğunu söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İftar yemeğini zamana yayın, küçük porsiyonlar halinde yiyin

Pehlivan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayında beslenme düzeninin değiştiğini, özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında evde kalınan bu dönemde, dengeli beslenme ve sıvı alımına titizlikle dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

Ramazanda bazal metabolizma hızının genellikle yavaşladığını ve sindirim sıkıntıları oluşabildiğini anlatan Pehlivan, "Doğru beslenme tarzı, yani yeterli ve dengeli beslenme ve basit egzersizler yaparak metabolizmanın yavaşlaması engellenebilir" dedi.

Pehlivan, yağ ve karbonhidrat içeriği yüksek olan hamur işleri, kızartma ve kavurma işlemleriyle hazırlanmış yiyecekler ve ramazana özel tatlıların bu ayda arttığının altını çizerek, düzensiz beslenmenin mide yanması, uyku bozukluğu, kabızlık, dikkatsizlik, baş ağrısı, baş dönmesi gibi bazı sağlık problemleri oluşturabileceğini dile getirdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER