Renault şokta! Duster güvenlik testinden sıfır yıldız aldı!

Bazı Latin Amerika ülkelerinde Renault amblemi altında satılan Duster, çarpışma testleri sonucunda yerle bir oldu.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Renault şokta! Duster güvenlik testinden sıfır yıldız aldı!

Bildiğiniz gibi Duster ülkemizin en çok satış yapan SUV modellerinden birisi. Bunun ana sebebi ise aracın çok kaliteli veya güvenli olması değil, uygun fiyatı. Kabul etmek gerekir ki ülkemizdeki sıfır otomobil fiyatları vergiler sebebi ile olması gerekenin çok üzerinde. Hal böyle olunca da tüketiciler önceliği kaliteden ziyade fiyata veriyor. Bunu Duster’ı veya benzeri araçları kötülemek anlamında söylemiyoruz, bu otomobillerin üretim amacı zaten fiyat-performans dengesini yakalamaları ki Duster bu konuda oldukça yeterli.

Renault şokta! Duster NCAP güvenlik testinden sıfır yıldız aldı!

Ancak gelen bir haber aracın fiyakasını bozabilir. Bildiğiniz gibi kimi Avrupa dışı ülkelerde Duster, Renault amblemi altında satılıyor. Bu ülkelerden birisi ise Brezilya. Fakat ülkede yer alan fabrika tarafından üretilen Renault Duster, NCAP güvenlik testlerinden feci bir sonuç aldı. Buna göre arabaya çarpışma testlerinden sıfır yıldız verildi.

Aslında Duster 2019 yılında girdiği testlerden dört yıldız alarak ayrılmayı başarmıştı. Ancak bu model, Romanya’da üretilmişti ve Brezilya üretimi olan Duster’ın bir kez daha NCAP testine girmesi istendi. Sonuç ise maalesef ki facia oldu diyebiliriz. Ön çarpışma testinin ardından yakıt sızıntısı yapan araç, yandan çarpışma sonrasında ise takla attı. Tüm bu gelişmelerin ardından Latin NCAP, Renault yetkililerine geri çağırma operasyonu başlatmaları konusunda talepte bulundu. Ayrıca B sütununun zayıf olması ve aracın kapılarının açılması sorununa da çözüm bulunması istendi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER