Şırnak'ın 'mavi' kalma sırrı! 80 kişilik ekiple çalışma

Sağlık Bakanlığı'nca açıklanan koronavirüs risk haritasında 'mavi' kategoride yer alan Şırnak'ta başarının mimarının, 80 kişiden oluşan filyasyon ekibinin özverili çalışması olduğu ortaya çıktı. İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. İsmail Başıbüyük, her gün 80 kişilik ekiple sahada olduklarını belirterek, "80 kişilik 20 ekip, her bir ekip 4 kişiden oluşacak şekilde il merkezi ve ilçelerimizde sahada çalışmalar yaptık. Bu ekipler, denetimden çok kendi içimizde oluşturduğumuz bilgilendirme ekipleridir. Bir yerde çıkabilecek vaka artışının ya da aşılamada ortaya çıkabilecek en küçük sıkıntının giderilmesi için çaba gösterildi. Ekipler, sahada halkla bire bir temas edip, ev ev dolaşıp, bilgilendirme yapıyorlar" dedi. 

HÜRRİYET HÜRRİYET
Şırnak'ın 'mavi' kalma sırrı! 80 kişilik ekiple çalışma

Sağlık Bakanlığı'nca belirlenen koronavirüs risk haritasında önceki hafta 100 bin nüfusta 5,76 olan Şırnak’ta vaka sayısı, bu haftaki verilerde 4,46 olarak açıklandı. Yeni verilerle Şırnak, Siirt’ten sonra Türkiye'de en az vakanın tespit edildiği ikinci il olarak belirlendi. Şırnak'ın Türkiye genelinde salgında büyük başarı sağlayan iller arasında olması, kentte mutluluk yaşattı.

Şırnak Sağlık Müdürü Opr. Dr. İsmail Başıbüyük, koronavirüsle mücadelede 80 kişilik ekiple her gün sahada olduklarını dile getirerek, ekiplerin yaptığı başarılı çalışmalarla vaka sayısında azalmayı sağladıklarını söyledi.

Sürecin başından beri sahada aktif rol oynadıklarını anlatan Opr. Dr. Başıbüyük, şöyle konuştu:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER