Doğadaki mantar türlerinin 350’si bu kitapta

Türkiye’nin tanınmış mantar uzmanı Jilber Barutçiyan, yılların tecrübesiyle yazdığı ikinci kitabı ‘Makro Mantarlar’ı çıkardı. Koleksiyon kitabı şeklinde hazırlanan yayında mantar çeşitliliği ayrıntılı bir şekilde ele alınıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Doğadaki mantar türlerinin 350’si bu kitapta

İsviçre Mantar Uzmanları Kuruluşu (VAPKO) üyesi Jilber Barutçiyan, Türkiye’nin bu alanda tanınan mantar uzmanı... 2006’dan beri mantarlar konusunda arazi ve eğitim çalışmaları yapıyor. Türkiye’de baş döndürücü zenginlikte bir mantar florası olduğunu ama bu ticari potansiyelin değerlendirilmediğini, hemen hiç kaynak bulunmadığını, ayrıca bilinçsiz mantar toplama alışkanlıkları yüzünden zehirlenme vakaları olduğunu vurguluyor. 

Toplumda bir bilinç oluşturmaya çalışan Barutçiyan, ikinci kitabı ‘Makro Mantarlar’ı çıkardı. “Makro mantar nedir” sorumuzuysa şöyle yanıtlıyor: “2 milimetreden büyük mantarlara makro mantar deniyor. Gözle göremeyeceğimiz pek çok mantar türü var. Çıplak gözle görebildiğimiz mantarlara yer verdik.”

Doğadaki mantar türlerinin 350’si bu kitapta - Resim : 1

Bunun, ilk kitabı ‘Türkiye’nin Mantarları’ndan farkını sorduğumuzda şunları söylüyor: “Mantarlar hakkındaki bilimsel bilgiler sürekli güncelleniyor. İlk kitapta 200 tür yer alırken burada 350 mantar türünü, daha kapsamlı inceledik. Avrupa’ya, ‘Türkiye’de böyle bir mantar kitabımız var’ diyebiliriz artık.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER