Hissede hareket yaratacak 8 şirket haberi - 24 Aralık

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 8 şirket haberi var.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Hissede hareket yaratacak 8 şirket haberi - 24 Aralık

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 10 şirket haberi var.

Global Yatırım Holding (GLYHO, Nötr): Şirketin dolaylı bağlı ortaklığı Global Ports Holding Plc, ortak girişimi SATS - Creuers Cruise Services PTE. LTD (SCCS)'in işletmekte olduğu Marina Bay Cruise Centre Singapore'nin işletim süresinin Mayıs 2027'ye uzatıldığını bildirmiştir. Marina Bay Cruise Centre Singapore, yolcu sayısı bakımından Asya'nın ikinci büyük kruvaziyer limanı olup 2018 yılında 1,7 milyonun üzerinde yolcu ağırlamıştır. Bölgenin önde gelen indi-bindi limanlarından olan Marina Bay Cruise Centre Singapore'nin, güçlü altyapısı ve coğrafi konumu ile kruvaziyer turizminin bölgede devam eden büyümesinden yararlanması beklenmektedir. 

Migros (MGROS, Nötr): Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye'nin yerel para birimine ve sermaye piyasalarına destek vererek Migros tarafından ihraç edilen son tahvile 30,8mn TL yatırım yaptığını duyurdu.

Turkcell (TCELL, Nötr): Şirket, Yönetim Kurulunun geri alım kararları kapsamında portföyüne almış olduğu Eurobond'ların toplam 10mn USD nominal değerinde kısmını 20 Aralık 2019 tarihinde satmış olup, işlemler ortalama 102,875 USD fiyattan gerçekleşmiştir. İşlemin toplam tutarı 10.397.708 USD'dir.

Türk Telekom (TTKOM, Nötr): Şirketin iştiraklerinden TT Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş.'ye BDDK tarafından "elektronik para ihracı, ödeme hesabı işletilmesine dair tüm işlemler ve para transferi işlemlerini" yapmak üzere izin verilmesine dair karar 20 Aralık 2019 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanmıştır. Bu faaliyet izni kapsamında TT Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş mevcut ödeme hizmetleri faaliyet izni ile sunduğu ürün ve faaliyetlerinin yanı sıra "elektronik para kuruluşu" olarak dijital ödeme sektöründeki pozisyonunu güçlendirip portföyündeki ürünlerin sayısını arttırmayı ve çeşitlendirmeyi hedeflemektedir.

Vakıfbank (VAKBN, Nötr): Tüm para birimlerinde 5 milyar ABD Doları karşılığı tutarda tahvil ihracı yapılması hususunda BDDK ve SPK nezdinde gerekli izin ve başvuruların yapılması konularında Genel Müdürlüğük yetkilendirilmiştir. Bu kapsamda, ihraç limitinin yenilenmesi için SPK ve BDDK nezdinde gerekli başvurular yapılmıştır.

Zorlu Enerji (ZOREN, Nötr): 30.10.2018 tarihli özel durum açıklamasında belirttiği üzere bağlı ortaklıklarından Zorlu Rüzgar Enerjisi Üretimi AŞ'de sahip olduğumuz payların devrine yönelik satış imkanlarını araştırmak ve bu amaçla gerektiğinde potansiyel alıcılar ile görüşmeler yapmak için çalışmalara başlandığı belirtilmişti. Bu kapsamda, Şirket Yönetim Kurulu tarafından, sermayesinin tamamına sahip olduğu Zorlu Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretimi AŞ'nin, her biri 1 TL nominal değerde 58,5mn adet paya ayrılmış, tamamı 58,5mn TL nominal değerli sermayesinde sahibi bulunduğu payların tamamının ilgili kurum ve kuruluşlardan izin ve onayların alınması kaydıyla Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ'nin %100 bağlı ortaklığı olan İmbat Enerji AŞ ile akdedilecek Hisse Alım Anlaşması çerçevesinde satışına karar verilmiştir.

Lokman Hekim Engürüsağ Sağlık, Turizm, Eğitim Hizmetleri ve İnşaat Taahhüt (LKMNH): Şirketin sahibi olduğu Ankara ili Sincan ilçesinde 2008 yılından itibaren faaliyet gösteren 216 yataklı Lokman Hekim Ankara Hastanesinin, Lokman Hekim Üniversitesine kiralanmasıyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı'na nihai müracaatların yapıldığı bildirilmiştir. Sağlık Bakanlığının onayını müteakip Lokman Hekim Ankara Hastanesinin gayrimenkulü dâhil tüm sabit kıymetleri, Lokman Hekim Üniversitesine kiralanacak olup, hastanede onay tarihi itibariyle tüm çalışanlar da Lokman Hekim Üniversitesine devredilecektir. Sağlık Bakanlığının onay sürecinin ardından Lokman Hekim Ankara Hastanesine ait Hastane ruhsatı, Üniversite hastanesi işletmesi devam ettiği sürece Lokman Hekim Üniversitesine şartlı olarak bağışlanacak olup, Lokman Hekim Ankara Hastanesi, Lokman Hekim Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi unvanıyla Lokman Hekim Üniversitesi tarafından işletilecektir. Lokman Hekim Üniversitesi ile Şirket arasındaki kira bedeli değişken tutarlı olarak hesaplanacaktır. Süreç hakkındaki onay ve devir işlemleri tamamlandığında açıklama yapılacaktır.

Odas (ODAS): Yıldız Altın Gümüş Madeni projesine yönelik olarak Kütahya İdare Mahkemesi ÇED iptal kararı vermiştir. Söz konusu aşamalar bu tür endüstriyel yatırımlarda olağan olmakla beraber bir üst mahkemeye karar itiraz edilecek olunup, ayrıca varsa ÇED raporunda eksik görülen hususlar da eklenerek ÇED yönetmeliği uygulamaları tebliğlerine göre revize edilmiş ÇED alınmak üzere başvurulacaktır. Altın madeni yatırımlarının Dünyadaki tüm gelişmiş ülkelerde uygulamaları aynı olmakla beraber, çevre hassasiyeti azami oranda korunacak ve gerekli tedbirler alınacaktır.

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER