Bipolar nedir? Bipolar hastalığı belirtileri neler? Bipolar bozukluk zıt ataklarla seyrediyor!

Bipolar bozukluğun tanımı, gündemde yer alan psikolojik hastalıkların başında geliyor. Mani, hipomani ve depresyon olarak ortaya çıkabilecek üç ana semptomu olan bipolar bozuklukta, kişiler tedavi edilmesi gereken atak dönemleri dışında sağlıklı oluyor. Duygu durum bozukluğu olarak tanımlanan bipolar, temel sorun şartlara ve duruma uygunsuz ya da abartılı duygulanım içinde olmak anlamına geliyor. İşte, bipolar rahatsızlığı belirtileri ve hastalıkla ilgili merak edilen bazı bilgiler.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bipolar nedir? Bipolar hastalığı belirtileri neler? Bipolar bozukluk zıt ataklarla seyrediyor!

Bipolar hastalığının belirtileri ve tedavi süreci, gündemde yer alıyor. Bipolar hastalığında, Hipomani olarak adlandırılan orta düzey şiddetteki mani içinde bulunan bireyler zinde ve kolaylıkla heyecanlanabiliyorken, genellikle yüksek seviyeli bir üretkenlik içerisinde yer alabiliyorlar. halüsinasyon görme ve var olmayan sesler duyma mani bireyler psikoza uzanacak boyutta görülebilir.

BİPOLAR BOZUKLUK NEDİR?

Bipolar bozukluk (manik-depresif bozukluk olarak da bilinir) duygu durumda aşırı uçlara giden dalgalanmalara neden olan bir hastalıktır. Sıklıkla aralarda normal duygu durum dönemleri gözlenirken, kendini dünyanın zirvesinde veya rahatsız edecek derecede aşırı huzursuz ve hızlı hissetmekten (bu “mani” dönemidir), aşırı üzgün ve umutsuz hissetmeye (bu “depresyon” dönemidir) kadar değişen duygudurumları görülür. Bipolar bozukluk kişinin duygulanım, enerji ve işlevselliğinde değişikliklere sebep olan ancak tedavi altında normal yaşamı sürdürmeye engel olmayacak bir hastalıktır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER