Dünyanın En Güçlü Kadınları belli oldu

Forbes'un her yıl açıkladığı dünyanın en güçlü kadınları listesinde Almanya Başbakanı Angela Merkel yeniden birinci oldu. 73'üncü sırada ise Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı yer aldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Dünyanın En Güçlü Kadınları belli oldu

Forbes’un geleneksel Dünyanın En Güçlü 100 Kadını listesi, yine manşetleri süsledi. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in üst üste dokuzuncu kez ilk sırada yer alması dikkat çekti. Dünyanın en güçlü kadını unvanını yıllardır taşıyan Merkel ayrıca Forbes listesinin 16 yıllık tarihinde tam 14 kez yer alarak da kayıtlara geçti.

Ekim ayında Avrupa Merkez Bankası Başkanı olan Christine Lagarde ise 2019’da bir sıra atlayarak ikinciliğe yükseldi. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi üçüncü olurken Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen onu takip etti.

2019’un en güçlü kadınlar listesinin ilk sıralarını önde gelen politik liderler alırken, beşincilikte General Motors CEO’su Mary Barra yer aldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER