Tapuda büyük oyun! Memurun dikkati her şeyi ortaya çıkardı

Tapu Müdürüğü'ndeki görevli memur büyük dolandırıcılığın önüne geçti. Başkasının kimliğiyle ve e-Devlet şifresiyle tapu devri için randevu alan kişiler kıskıvrak yakalandı. 15 milyon liralık arsa dolandırıcılığı böylece önlenmiş oldu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tapuda büyük oyun! Memurun dikkati her şeyi ortaya çıkardı

Başkasına ait kimlik belgesi ile PTT'den e-Devlet şifresi alan ve Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) üzerinden talep oluşturarak, yine başkasına ait 15 milyon lira değerindeki arsanın satışını yapmak isteyen kişiler, tapu memurlarının dikkati sonucu yakalandı.

AA muhabirinin, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, İstanbul'un Fatih ilçesi Sultanahmet semtinde M.H.C adına kayıtlı arsayı satışa çıkarmak için e-Devlet şifresi alan kişilerin, TAKBİS üzerinden talep oluşturmaları sonrasında, yetkili tapu memuru, noterden alınan vekalet ve talep formunu incelemeye aldı.

Tapu memurunun, noter vekaletindeki imzalarla resmi senetteki imzaların karakter olarak uyuşmadığını, noterden verilen vekalet ile resmi vekaletteki fotoğraf arasında da farklılığı görmesi üzerine konu Fatih Tapu Müdürlüğüne bildirildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER