"Millet bahçeleri betonlaşmaya karşı bir çıkıştır"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün İstanbul Üniversitesi rektörlük binasında düzenlenen ‘2. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’ne katıldı. Şehirleşmeye dikkat çeken Erdoğan, “Son yıllarda ülkemizin her yerinde şehircilik anlamında çok ciddi bir hassasiyetin geliştiğini görmekten memnuniyet duyuyorum. Hep söylüyoruz ya betonlaşmaya karşı bir çıkış. İşte millet bahçeleri bu betonlaşmaya karşı bir çıkış olduğu gibi bütün ailelerin, çocukların gerçekten yatıp yuvarlanabilecekleri yerler” dedi. Erdoğan şöyle konuştu:

HÜRRİYET HÜRRİYET
"Millet bahçeleri betonlaşmaya  karşı bir çıkıştır"

‘NE DEMEK ARENA?’

“Camileriyle, medreseleriyle, kütüphaneleriyle, şifahaneleriyle anılan şehirleri inşa ve imar eden bir ecdadın torunlarıyız. Biz farklıyız. Bizim öyle Arenalar vesaire, bununla ilgili olarak da bazı dostlara öyle dedim. ‘Ya’ dedim, ‘Kapalı spor salonuna arena adını veriyoruz.’ Hiç düşünüyor muyuz bu ismi verirken? Bunların birçoğunun ismini böyle değiştirdik. Ne demek arena? Roma’yı biz arenalarıyla tanıyoruz. Ama bizim ecdadımız bu tür şeyleri inşa etmedi. İstanbul, Edirne, Bursa, Konya başta olmak üzere tarihe mal olmuş bütün şehirlerimiz insan merkezli olarak kurulmuştur. Her sokağı, her caddesi, hatta her taşı, insanı yansıtan bir anlayışla şekillenen şehirlerimiz, sahip olduğumuz zengin kültürün, derin fikriyatın ve bu noktada özgün estetik anlayışın bir tezahürüdür.

AMERİKA KEŞFEDİLMEMİŞKEN

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER