Raylardaki eksikler 14 ay önce görülmüş

Sakarya Arifiye’de geçen hafta sağanak yağış nedeniyle tren geçişine kapatılan demiryolundaki eksikliklerin 14 ay önceden bilindiği ve resmi evrakta, “Eksiklikler, yoğun yağış sırasında seyrüsefer, can ve mal emniyetini tehlikeye sokabilecek durumdadır” diye yazıldığı ortaya çıktı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Raylardaki eksikler 14 ay önce görülmüş

Demiryolu Modernizasyon Dairesi Başkanlığı’nın, hattı yapan firmaya eksikliklerin düzeltilmesi için 75 gün süre verdiği, bu sürede meydana gelecek tehlikelerin sorumluluğunu üstlendiği anlaşıldı. Başkanlığa ait evrakta iki demiryolu hattı arasında kot farkının fazla olduğu, ‘Hat 1’ adlı hattın desteklenmesi gerektiği ifade edildi. Altyapının yüzeysel su akışından korunması için kanat duvarlarının yapılması istendi. Bu noktanın heyelan bölgesi olduğu vurgulanarak, “Önlem alınması gereklidir” denildi.

Menfezin dere kesitini karşılamadığı kaydedilen evrakta şöyle devam edildi:

“Menfez çıkışının su altında kalmasından dolayı su ile birlikte gelen teressubatın (tortu) tahliyesini sağlayamamaktadır. Tıkandığı durumda müdahale şansımız yoktur. Menfezin iptal edip dereye alternatif güzergâhtan Sakarya nehrine bağlamak gereklidir.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER