VİOP'ta endeks kontratı güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) ekim vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yükselişle başlamasının ardından 1.275,00 seviyesinde dengelendi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
VİOP'ta endeks kontratı güne yükselişle başladı

Ekim vadeli endeks kontratı, açılışta en yüksek 1.276,00 puanı görmesinin ardından önceki normal seans kapanışının yüzde 1 üzerinde, 1.275,00 puandan işlem görüyor.

Dün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası güçlenen alımlarla hızlı yükselen endeks kontratı, normal seansı yüzde 2,7 artışla 1.262,25 puandan tamamladı. Endeks kontratı, akşam seansında da 1.266,25 puana çıktı.

Analistler, TCMB'nin piyasa beklentilerinin aksine politika faizini 200 baz puan artırarak yüzde 10,25'e çıkarmasının ardından bugün de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) aldığı kararların piyasaları desteklediğini bildirdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER