Hibe desteğine başvuru zamanı

Pandemiden etkilenen esnaf grupları için verileceği açıklanan hibe destekleri için başvuru süreci başladı. İki gruba ayrılan işletmeler bir defaya mahsus olmak üzere 3 bin ile 5 bin TL hibeden yararlanabilecek. Peki başvurular nasıl yapılacak? Kimler hangi destekten yararlanacak? İşte hibe desteği ile ilgili merak edilenler...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Hibe desteğine başvuru zamanı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı son esnaf paketinden yararlanmak için başvurular dün başladı. 5 bin liralık hibe desteğinden kahve, yurt, spor salonu, bar, disko, düğün salonu işletenler, tekel satan büfeler, 3 bin liralık destekten sanatçılar, balıkçılar, telefoncular, ikinci el eşya satanlar, tamirciler, müzisyenler, oto yıkamacılar, kozmetik malzeme satanlar, çilingirler, kurs sahipleri gibi onlarca esnaf grubu yararlanacak. Toplamda ise 1.4 milyon işletmeye 4.6 milyarlık hibe ödemesi yapılacak.

GELİR VERGİSİ

COVID-19 pandemisi nedeniyle ticari faaliyetlerinde aksama yaşayan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere varilecek hibe desteğinden, 17 Mayıs 2021 tarihi itibariyle gelir vergisi mükellefi olanlar yararlanabilecek. Bu nedenle desteğe 17 Mayıs 2021 tarihli vergi kayıtları esas alınarak belirlenen ve diğer destek koşullarını taşıyan 1.4 milyon esnaf ve sanatkar başvurabilecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER