Greyfurtun faydaları nelerdir? Kimler greyfurt tüketmemeli?

Antioksidan ve lif yönünden zengin bir meyve olan greyfurt, aynı zamanda C vitamini deposu. Peki greyfurtun faydaları neler? Nelere iyi geliyor? Kimler tüketmemeli? Uzmanlar, konuyla ilgili detaylı bilgiler paylaştı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Greyfurtun faydaları nelerdir? Kimler greyfurt tüketmemeli?

Greyfurtun pektin adı verilen bir çeşit suda çözünen posa içeriği sayesinde kan kolesterolünü düşürdüğünü ve damarlarda birikip damar tıkanıklığına neden olan plakları temizleyerek kalp krizini önlediğini söyleyen Uzman Diyetisyen Ceylan Akiş, konuyla ilgili şu önemli bilgileri verdi:

- Yapılan bir araştırma yüksek kolesterollü bireylerde greyfurttan elde edilen günlük 15 gram petininin total kolesterol yanında trigliserit değerlerini de düşürdüğü ve günde 2 orta boy greyfurtun bu etki için yeterli olduğunu ortaya çıkarmıştır. Ancak greyfurtun kolesterol düşürücü ilaçlar, antidepresanlar, antihistaminiklerle etkileşime girerek bu ilaçların emilimini azalttığı ve karaciğerde metabolize edilmelerini bloke ettiğini de bilmek gerekir.

- C vitamini içeriği sayesinde greyfurt özellikle soğuk algınlığı ve gribin önlenmesinde etkili bir ajan olarak rol oynamaktadır. Ancak C vitaminini asıl önemli rolü vücutta serbest radikal oksidasyonunu önleyerek veya azaltarak özellikle astım, osteoartrit ve römotoid artrit gibi hastalıkların oluşumunu engellemesi ve kalp-damar hastalıkları ve kanser oluşum riskini azaltmasıdır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER