Kayıp Nazi altınlarının dibinde olduğuna inanılan Toplitz Gölü

Avusturya Alpleri'nde yer alan Toplitz Gölü, çevresiyle birlikte harika doğal güzelliğinin yanı sıra ilgi çekici bir efsane nedeniyle de gündemde kalıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kayıp Nazi altınlarının dibinde olduğuna inanılan Toplitz Gölü

Bu efsaneye göre, Naziler 2. Dünya Savaşını kaybedeceklerini anlayınca ellerindeki altın ve önemli belgelerin düşmanlarının eline geçmemesi için Hitler'in planını hızlıca uygulamaya koydu. Altın ve belge dolu metal sandıklar iyice izole edilerek Toplitz Gölünün derinliklerine atıldı. Birbuçuk kilometre uzunluğundaki göl Avusturya’nın ortasındaki Salzkammergut bölgesinde bulunuyor. Göl 1943 yılında Naziler tarafından test istasyonu olarak kullanılmış, Naziler bu bölgeye işledikleri suçların delillerini saklamışlardı.

Kayıp Nazi altınlarının dibinde olduğuna inanılan Toplitz Gölü - Resim : 1

Bazı görgü tanıkları, SS subaylarının o yıllarda suyun içine ağır metal kutular attıklarını söylüyorlar Ancak suyun içinde ne olduğunu kimse tam olarak bilemiyor. İştah kabartan bu söylenti nedeniyle göle dalışlar gerçekleştirildi. Hatta bir Alman grubun 1959 yılında gerçekleştirdiği dalışta üzerinde Nazi arması bulunan içi gümüş dolu bir kutu da bulundu.

Kayıp Nazi altınlarının dibinde olduğuna inanılan Toplitz Gölü - Resim : 2

Göl, günümüze kadar hazine avcılarının iştahını kabartmaya devam ediyor ama altınları bulma hırsı çok sayıda hazine avcısının boğularak ölmesine de neden oldu. Çünkü 103 metre civarında derinliğe sahip gölde 20 metreden sonra oksijensiz ortam başlıyor. Gölün dibindeki bitki örtüsünün sıklığı da dalış ve görüşü zorlaştırıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER