Kabil’deki tahliyelerin merkezi 'Ankara' karargahı

Afganistan Türk Görev Kuvveti Komutanlığı bünyesindeki Türk askerleri, bir yandan Kabil’deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı çevresindeki tahliye işlemleri için alanda görev yaparken, diğer yandan da ‘Ankara’ adlı karargâh binasında tahliyeleri koordine ediyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kabil’deki tahliyelerin merkezi 'Ankara' karargahı

Milli Savunma Bakanlığı, Mehmetçik’in Kabil’de 35 dereceyi aşan sıcaklıkta Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nda yürüttüğü çalışmalarla ilgili çok sayıda fotoğraf yayınladı. Aşırı sıcak ve yoğunluktan dolayı havalimanında zor anlar yaşayanlara su ve yiyecek dağıtan Türk güvenlik güçleri, aynı zamanda kontrol noktalarında ülkeden ayrılmak isteyenlerin pasaport ve uçuş izinlerine dair kontroller de yapıyor.

Mehmetçik, havalimanı çevresindeki devriye ve tahliye çalışmasının yanı sıra askeri hat içinde bulunan ‘Ankara’ adlı karargâh binasında da yoğun mesai yürütüyor. Karargâh binasında tahliye işleminin koordinasyonu ve planlaması üzerine çalışma yapılırken, gün içinde yürütülen çalışmalar değerlendiriliyor. Türk askeri, Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nda diğer ülke askerleri ile işbirliği içinde Afganistan’ı terk etmek isteyenlerin işlemlerini kolaylaştırmak için çalışmalar da yapıyor.

Kabil’deki tahliyelerin merkezi 'Ankara' karargahı - Resim : 1

EN BÜYÜK MAĞDUR ÇOCUKLAR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER