İSO PMI verisi 54.4'e yükseldi

Ekonomik büyümenin öncü göstergesi olan imalat sanayi  performansında en hızlı ve güvenilir referans kabul edilen İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi)  ocakta 54,4’e yükseldi ve faaliyet koşullarında Temmuz 2020’den bu  yana en güçlü iyileşmeye işaret etti. Covid-19 salgınında ikinci  dalganın yol açtığı iki aylık yavaşlamanın ardından ocakta üretim  yeniden büyüme kaydetti ve böylelikle sektörün performansı üst üste  sekiz ay güçlenmiş oldu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İSO PMI verisi 54.4'e yükseldi

İstanbul Sanayi Odası Türkiye Sektörel PMI ocak verilerine göre de  anket kapsamında takip edilen 10 sektörün tümünde çalışan sayıları arttı. Birçok sektörde üretim ve yeni siparişlerdeki iyileşme  eğilimlerine bağlı kapasite genişletme çabaları dikkat çekerken, en  yüksek oranlı üretim artışı, ana metal imalatçılarında kaydedildi.

Girdi maliyetleri ve nihai ürün fiyatları enflasyonu yüksek düzeyde  kalmasına rağmen yavaşlama belirtileri gösterdi.

Ekonomik büyümenin öncü göstergesi olan imalat sanayi  performansında en hızlı ve güvenilir referans kabul edilen İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) anketinin Ocak 2021 dönemi sonuçları açıklandı. Eşik değer  olan 50,0’nin üzerinde ölçülen tüm rakamların sektörde iyileşmeye  işaret ettiği anket sonuçlarına göre, aralıkta 50,8 olarak ölçülen  manşet PMI ocakta 54,4’e yükseldi ve faaliyet koşullarında Temmuz

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER