Bakan Karaismailoğlu: Karaman YHT hattında 1 ayda 110 bin kişi seyahat etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karaman-İstanbul, Karaman-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında 1 ayda 110 bin kişinin seyahat ettiğini açıkladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Karaismailoğlu: Karaman YHT hattında 1 ayda 110 bin kişi seyahat etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 8 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılan Karaman YHT hattı ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlığa bağlı TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından işletilen YHT hatlarına Konya-Karaman hızlı demir yolu hattının eklendiğini anımsatan Karaismailoğlu, rahat, konforlu ve hızlı yüksek hızlı demir yolu işletmeciliğinin daha fazla şehre ulaşmaya başladığını belirti. 

Konya-Karaman hızlı demir yolu hattında Ankara-Karaman ve İstanbul-Karaman arasında günde toplam 6 sefer gerçekleştirildiğini aktaran Bakan Karaismailoğlu, Karaman YHT seferleri ile hizmete açıldığı ilk 1 hafta sürecinde (9 -15 Ocak) ücretsiz olarak hizmet verildiğini anımsattı. Hattın açıldığı günden bu yana Karaman-Ankara, Karaman-İstanbul parkurunda 110 bin yolcunun seyahat ettiğini açıklayan Karaismailoğlu, "YHT hizmetine kavuşan 8’inci il olan Karaman YHT ile Ankara-Konya-Karaman güzergahında günlük ortalama 2 bin 317 yolcu olmak üzere toplam 67 bin 184 kişi, İstanbul-Konya-Karaman güzergahında ise günlük ortalama bin 432 yolcu olmak üzere toplam 41 bin 522 kişi taşındı. Konya-Karaman arasında ise 1 ayda 174 YHT seferinde 47 bin yolcu taşındı" dedi. 

SEYAHAT SÜRESİ 40 DAKİKAYA DÜŞTÜ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER