Son Dakika | Ukrayna - Rusya savaşında son durum gelişmeleri... Rusya'dan AB'ye flaş hamle! Ülkeye girişleri yasaklandı

Rusya - Ukrayna savaşı 36'ncı gününde... Ukraynalı müzakereci David Arakhamia yeni toplantının tarihini açıklarken İngiltere'den çok konuşulacak bir iddia geldi. İngiliz Elektronik İstihbarat Kurumu (GCHQ) Rus ordusunun içinde bulunduğu durumu açıkladı. GCHQ Başkanı Jeremy Fleming, 'Rus askerleri kendi uçaklarını düşürdü ve emirlere uymayı reddetti' dedi. Öte yandan Rusya, AB'nin üst düzey yöneticilerinin ülkeye girişini yasakladı. İşte Ukrayna savaşından dakika dakika son gelişmeler...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Son Dakika | Ukrayna - Rusya savaşında son durum gelişmeleri... Rusya'dan AB'ye flaş hamle! Ülkeye girişleri yasaklandı

Rusya Devlet Başkanı Putin'in emri ile 24 Şubat sabahı başlayan savaş devam ediyor. Dünyanın gözü kulağı haftalardır Çernobil'den gelen haberlerdeydi. Umutla beklenen haber ABD'den geldi. ABD Rus kuvvetlerinin 24 Şubat'ta işgalin ilk gününde ele geçirdikleri, Çernobil nükleer santralinden çekilmeye başladığını duyurdu. İngiltere Savunma Bakanlığı ise Rusya’nın Ukrayna’daki saldırılarına dair son istihbarat bilgilerini paylaştı.

İşte dakika dakika bölgedeki gelişmeler... 

20.55 ABD Başkanı Joe Biden, Rusya-Ukrayna Savaşı’na değinerek, "Aile bütçelerimiz, petrol fiyatları, bunların hiçbiri bir diktatörün savaş ilan edip etmemesine bağlı olmamalı, Gaz fiyatları iki sorundan kaynaklanıyor. Birincisi Covid-19, İkincisi Vladimir Putin'dir" dedi. Ayrıca Joe Biden, “Ülkemizin iyiliği, dünyanın iyiliği için Vladimir Putin'e acil yanıt vermemiz gerekiyor. Özel şirketlerin kazanmasında sorun görmüyorum ancak hiçbir ABD şirketi, pandemiden veya Vladimir Putin'in eylemlerinden yararlanmamalıdır" ifadelerini kullandı. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER