"Projelere destek verilmezse açarız sınırları yürüsünler Avrupa’ya"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Ülkemizdeki 3 milyon 650 bin Suriyeli’nin ilk etapta 1 ile 2 milyon arasındaki kısmının geri dönüşü için geliştirdiğimiz projelere destek verilmezse sınırlarımızı açmaktan başka çaremiz kalmaz. Açarız sınırları, yürüsünler Avrupa’ya. Kimseye şantaj yapmıyoruz” dedi. Dün Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantısı’na katılan Erdoğan şunları söyledi:

HÜRRİYET HÜRRİYET
"Projelere destek verilmezse açarız sınırları yürüsünler Avrupa’ya"

HEDEFİMİZE BÜYÜK ÖLÇÜDE ULAŞTIK

“Son günlerde sınırlarımızda tarihi önemde gelişmeler yaşanıyor. Suriye’den ülkemize yönelen PKK, PYD ve DEAŞ saldırılarını önlemek için bir güvenli bölge tesisi için çalışıyoruz. Hamdolsun bu hedefimize büyük ölçüde ulaştık. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarımızla Suriye sınırlarımızın batı tarafında 4 bin kilometrekarelik bir alanı güvenli hale getirmiştik.

TEMİZLENMEZSE BİZ YAPACAĞIZ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER