Üç taraftan da onay alan arabulucu

Ukrayna-Rusya müzakereleri sürerken Rus milyarder işadamı Roman Abramoviç, perde arkasında yürüttüğü arabuluculuk girişimleriyle gündemde. Abramoviç hem Kiev’den hem Moskova’dan destek bulurken, ABD de henüz yaptırım listesine almadı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Üç taraftan da onay alan arabulucu

 55 yaşındaki Abramoviç, İngiltere’de Chelsea futbol takımını satın alması, lüks yaşamı ve yatlarıyla dünyanın en göz önündeki oligarklarından biri oldu. Anne ve babasını küçük yaşlarda kaybeden Abramoviç, SSCB’nin son demlerinde başka bir girişimciyle kurduğu oyuncak kooperatifiyle iş hayatına atıldı. 1993 yılında işadamı Boris Berezovski ile petrol işine girdi. Devlet Başkanı Boris Yeltsin ailesiyle tanıştı. Yıldızı Putin döneminde de parlamaya devam etti.

PUTİN’LE ARASI İYİ

Yeni yönetimle ters düşen Berezovski ve birçok Yeltsin dönemi milyarderinin aksine, Abramoviç’in Putin’le geliştirdiği iyi ilişkiler daha da büyümesinin önünü açtı. 2003 yılında İngiliz futbol kulübü Chelsea’yi satın alarak dünya genelinde de üne kavuştu. 24 Şubat’ta Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesi sonrasında Chelsea’yi satarak parasını kurtarmaya çalışan Abramoviç başarılı olamadı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER