İdlib’e bomba yağıyor

Türkiye’nin ve başta BM olmak üzere uluslararası kuruluşların uyarıları ve endişe içerikli açıklamalarına rağmen Rusya ve rejim güçleri İdlib vilayetini havadan ve karadan vurmaya devam ediyor

HÜRRİYET HÜRRİYET
İdlib’e bomba yağıyor

Rusya ve rejim güçlerinin İdlib merkezinin güneyindeki Maarat el Numan, Kefrenbil, Keferruma, Latamine, Morik, Latmin, Der Sünbül, Temaniye, Sermaniye, Lahaya ve Hevice bölgeleri ile Halep’in güney batısında El Etarib’e savaş uçaklarıyla düzenlediği hava saldırılarında en az 9 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

KUZEYE DE YAYILIYOR

Yerel muhalif kaynaklar, saldırıların çoğunlukla İdlib’in güneyine yapıldığını ancak bir süreden beri kuzey ve kuzeydoğu kesimlerin de hedef olmaya başladığı bilgisini verdi. Saldırıların kuzeye doğru yayılması halinde sivil halkın Türkiye’ye ve Zeytin Dalı harekât bölgesine kaçmaktan başka çaresi kalmayacağını vurgulayan aynı kaynaklar, rejimin garantörü Rusya ve İran’a daha fazla baskı yapılmasını istiyorlar. Rusya ve rejimin Maarat el Numan ve Serakib’de pazar yerlerine hafta başında gerçekleştirdiği saldırılarda 50 sivil yaşamını yitirmişti. Pazartesinden bu yana İdlib’de hayatını kaybeden sivil sayısının 80’i bulduğu, bu sayının daha da artmasından endişe edildiği belirtildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER