Amerika Hükümeti, Tencent’e bağlı oyun şirketlerini radarına aldı

ABD Yabancı Yatırım Hazine Komitesi (CFIUS), içinde Riot Games ve Epic Games gibi oyun şirketlerinden güvenlik protokollerine ilişkin bilgi vermelerini istedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Amerika Hükümeti, Tencent’e bağlı oyun şirketlerini radarına aldı

Bloomberg’in raporuna göre CFIUS Epic Games, Riot Games ve başka oyun şirketlerine Tencent ile olan derin bağları nedeniyle, kullanıcı verileriyle ilgili güvenlik protokolleri hakkında hükümete bilgi vermelerini istedi.

Tencent, dünya çapında birçok oyun geliştiricisi ve ve yayıncısı şirketten hisse sahibi. Şirketin en önemli isimlerinden Riot Games tamemen Tencent’e aitken Epic Games’in %40’ına sahip.

Bu hareketinden önce Amerika hükümeti yine Tencent’e ait olan WeChat ve QQ apps uygulamalarına karşı da benzer bir tutum sergilemişti. Bu yüzden CFIUS’un bu hamlesi sektörü yakından takip edenleri çok da şaşırtmadı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER