Kekik alan artık türünü de bilecek

Kekik etiketlerinde, bu baharatın ismiyle birlikte ait olduğu bitki cinsi adı da belirtilecek. Zahter olarak bilinen karabaş kekik ile yeşil karabiber de tanımlanarak ilk defa baharat mevzuatına eklenecek.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kekik alan artık türünü de bilecek

Kekik baharatının etiketinde artık ürün adıyla birlikte ait olduğu cins adı de yer alacak.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Tarım ve Orman Bakanlığı baharatların tekniğine uygun şeklide üretilmesi, işlenmesi ve piyasaya arz edilmesine yönelik süreçleri düzenleyen Türk Gıda Kodeksi Baharat Tebliği'nde değişkilik yapmaya hazırlanıyor.

Bakanlık tarafından hazırlanan tebliğ taslağıyla, baharat tanımlamaları ve sınıflamaları da yeniden belirleniyor. Buna göre, karabiber, beyaz biber, karabiber ve yeşil karabiber olmak üzere çeşitlere ayrılırken, yeşil karabiber tanımı da ilk defa mevzuatta yer alıyor. Buna göre, yeşil karabiber, bu türe giren bitkilerin meyvelerinin yeşil halde toplanıp kontrollü şartlarda tekniğine uygun kurutulmasıyla elde edilen yeşil renkte olabilen yüzeyleri buruşuk tane halini temsil edecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER