Öcalan'a HDP'den sonra bir rest de Kandil'den...

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın HDP'ye yaptığı "23 Haziran seçimlerinde tarafsız kalın” çağrısına, PKK'nın sözde Kandil yöneticilerinden olan Murat Karayılan cevap verdi.

GASTE24 GASTE24
Öcalan'a HDP'den sonra bir rest de Kandil'den...

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın çağrısına HDP kısa bir açıklamayla yanıt verirken, herkes bu mesaja Kandil'deki ele başlarının tavrının ne olacağını merak ediyordu. Öcalan'a cevap Murat Karayılan'dan geldi. Öcalan ile örgüt arasında derin bir çatlak olduğu anlaşılan açıklamada Karayılan Öcalan'ın sözlerinin tam tersini söyleyip, HDP'lilere Binali Yıldırım'a karşı oy kullanma çağrısı yaptı.

Karayılan'ın posteri önünde Öcalan'a rest çeken Karayılan"Bütün Kürt insanlarımızın ve demokrasiden yana olan bütün Türk, Kürt ve her topluluktan insanlarımızın bu gerçeklikleri düşünerek, ellerini vicdanlarına koyarak AKP-MHP’yi İstanbul’da bir kez daha yeneceklerine inanıyorum'' dedi. 

HDP'den de açıklama geldi

Öcalan'ın çağrısına ilk karşılık HDP'den gelmişti. HDP'den yapılan kısa açıklamada ''31 Mart'ta oylarımızı koruyarak demokrasiye kazandırmıştık, şimdi yine demokrasi ve halk iradesinin kazanması için sandık başına gidecek, oylarımızı demokrasi, barış ve eşitlikten yana kullanacağız." denildi.

Avukatlar mektubu gizlemişler

Öcalan ile 8 yıl aradan sonra görüşen Asrın Hukuk Bürosu avukatlarının, İstanbul seçimlerine ilişkin bir mektup aldıkları ve bunu sakladıkları ortaya çıktı. Mektubun varlığı ortaya çıkınca gözler Asrın Hukuk Bürosu'na döndü. 

Bugün avukatlar ellerindeki mektubu yayınlamak durumunda kaldı. Abdullah Öcalan'ın seçime ilişkin kararını ilettiği mektupta HDP'nin tarafsız kalması gerektiği yazıyor.

Öcalan'ın İstanbul seçimine ilişkin gizlenen mektupta şu ifadeler yer alıyor:

İŞTE TERÖRİST BAŞI ÖCALAN'IN YAZDIĞI VE HDP'Lİ YETKİLİLER TARAFINDAN GİZLENEN O MEKTUP
Öcalan'a HDP'den sonra bir rest de Kandil'den... - Resim : 1

AVUKATLAR MEKTUBU NEDEN GİZLEDİ?

Asrın Hukuk Bürosu'ndan yapılan açıklamada 'mektubun 21 Haziran'da yani bugün yayınlanmak' üzere bekletildiği söylendi. 

MEKTUBU ÖNCE HDP İLE PAYLAŞTIK

"Sayın Öcalan aynı zamanda güncel siyaset ve olası gelişmeler ile ilgili bir metin kaleme almıştır. Bu metnin de görüşmenin içeriği ile birlikte, öncelikli olarak metnin ilk muhatabı olan HDP ile paylaşılmasını ve görüşülmesini istemiştir" belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

-"Bizler de Sayın Öcalan’ın talebi doğrultusunda yapmış olduğu değerlendirmeleri ve yazıyı, görüşmeden sonra HDP kurulları ve yetkilileri ile paylaşarak 21 Haziran 2019 Cuma günü kamuoyunu bilgilendirme planlaması yaptık. Bu konuda belirttiğimiz muhataplar dışında bir paylaşımımızın olmadığını da özellikle belirtmek isteriz."

Doç. Dr. Ali Kemal Özcan, Abdullah Öcalan ile İmrali Adasında bir görüşme yapmıştı. Görüşmeden dönüşünde Abdullah Öcalan'ın mektubunu okuyan Özcan, HDP'ye “23 Haziran seçimlerinde tarafsız kalın” çağrısında bulunduğunu iletmişti. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER