Dolaşım sistemi nedir? Dolaşım sistemi organları ve hastalıkları nelerdir?

Kalbin işleyişinde 7/24 kan pompalama sürecinde, sistemin sorunsuz bir şekilde devamlılığı oldukça önemlidir. Maalesef bu durum hep bu şekilde değildir. Dolaşım sisteminde meydana gelen problemler, bu problemlerin altında yatmakta olan sebepler, gen diziliminden yaşam şekline kadar değişkenlik gösterebilmektedir. Peki, dolaşım sistemi nedir? Dolaşım sistemi organları ve hastalıkları nelerdir? İşte, detaylar.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Dolaşım sistemi nedir? Dolaşım sistemi organları ve hastalıkları nelerdir?

Canlılar, yaşamlarını sürdürdükleri ortamdan almış oldukları oksijen, besin, mineral ve karbondioksiti vücutta yeni madde sentezinde ve enerji üretimlerinde kullanırlar. Yaşamsal faaliyetler sonucu oluşan atık maddelerin de dışa atılmasını yürüten yine dolaşım sistemidir.

Dolaşım Sistemi Nedir?

Canlıları oluşturan en küçük yapı birimleri için gerekli olan besin ve oksijeni taşıyan ve bu küçük yapı birimlerinde açığa çıkan amonyak ve karbondioksitin boşaltım organlarına taşınmasını görevini yerine getiren sistemlere dolaşım sistemi denmektedir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER