Bakanlık, sosyal yardımlar hakkındaki doğru ve yanlışları grafikle anlattı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un sosyal medya hesabından paylaştığı grafikte, Türkiye'de artan sosyal yardımlarla birlikte yoksulluğun da arttığı, sosyal yardımların niteliksiz ve insan onurunu rencide edecek şekilde dağıtıldığı iddiaları yalanlandı. Grafiğe göre, Türkiye dünyada yoksulluğu en fazla azaltan ülke oldu, sosyal yardım programları çeşitlendirilerek erişilen hane sayısı 3,4 milyona ulaştı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakanlık, sosyal yardımlar hakkındaki doğru ve yanlışları grafikle anlattı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımlar hakkındaki doğru ve yanlışları grafikle anlattı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Twitter hesabından Bakanlık tarafından hazırlanan, "Sosyal Yardımlar Hakkındaki Doğrular ve Yanlışlar" başlıklı grafiği paylaştı.

Grafiğe göre, Türkiye'de artan sosyal yardımlarla birlikte yoksulluğun da arttığı, sosyal yardımların makarna- kömür şeklinde niteliksiz ve insan onurunu rencide edecek şekilde dağıtıldığı, vatandaşları tembelliğe alıştırdığı, yoksulluk envanterinin olmadığı ve mükerrer yardım verildiği iddiaları doğru değil.

Grafikte şu veriler paylaşıldı:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER