Virüsten korunma rehberi

Çalışma hayatında koronavirüs salgınıyla ilgili sorulara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü yanıt verdi. Müdürlük tarafından hazırlanan ve 104 soruya yanıt verilen kitapçığa göre koronavirüs geçiren bir çalışan, sağlık kuruluşu tarafından işe başlamasında sakınca bulunmadığına dair raporla birlikte işverenini bilgilendirerek işine devam edebilir. Kitapçıkta dağıtım işleri, şantiyeler, ofislerde çalışanlar için de öneriler yer alıyor. Bu önerilerin bazıları şöyle:

HÜRRİYET HÜRRİYET
Virüsten korunma rehberi

GELEN MALZEME BİR GÜN BEKLESİN

Şantiyelerde ekiplerin daha küçük gruplar şeklinde düzenlenmesi önemli. Bu kapsamda vardiya usulü çalışmaya geçilebilir veya vardiya sayıları artırılabilir. Çalışanların vücut sıcaklıkları sabah işe girişte, iş çıkışında ve öğle molalarında ölçülmeli ve yeterli su-sabun ve alkol bazlı el dezenfektanına erişimi sağlanmalı. Şantiyeye yeni gelen malzemeler en az bir gün bekletilmeli. Toplu halde yemek yenen yemekhanelerde örneğin tek kullanımlık tuz, karabiber uygulamasına geçilmesi, ambalajlı ekmek ve su kullanılması, çatal bıçakların bulaşık makinesinden çıktıktan hemen sonra ambalajlanması gibi çalışmalar yapılabilir.

Virüsten korunma rehberi - Resim : 1

SERALARDA 60 YAŞ ÜSTÜ ÇALIŞMASIN

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER