Masum Türker'den iki önemli çıkış

Ekonomiden Sorumlu Eski Devlet Bakanı Masum Türker, yabancıların Türkiye’ye dolar getirip fiyatı ucuzlattığını daha sonra eski fiyata çekerek yurtdışına götürdüğünü belirterek, 2004 yılından beri yabancıların bu oyunu oynadığını söyledi. 128 milyar doların aslında rezerv değil dış borç olduğunu kaydeden Türker, rezervin özkaynak ve yabancı kaynak olarak ikiye ayrılması gerektiğini vurguladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Masum Türker'den iki önemli çıkış

Eski Başbakan Bülent Ecevit döneminde görev yapan Masum Türker, Türkiye’nin yurtdışında rezervi bulunduğu dönemlerde tehdit altında olduğunu, bu altınların Türkiye’ye getirildiğini belirterek, “Tehdit altındaydık, şimdi tehdit yok. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yurt dışına karşı dik duruşunu, gücünü buradan alıyor” dedi.

Türker, 2004 yılından itibaren yabancı fonların Türkiye’ye para getirdiğini, ekonominin sıcak para ile çevrildiğini belirterek, yabancıların parasının hep garantide olduğunu söyledi.

KURLA OYNANIYOR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER