Goldman Sachs'ın net karı beklentileri aştı

Goldman Sachs'ın net kârı Q1'de artan M&A işlem gelirleriyle beklentileri aştı. Bankanın ilk çeyrek net kârı geçen yılki 1.12 milyar dolar seviyesinden 6.7 milyar dolara çıktı.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Goldman Sachs'ın net karı beklentileri aştı

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs'ın net kârı yılın ilk çeyreğinde, dünya genelinde şirket birleşme ve satın alma işlemlerinin rekor büyüklüğe çıkmasına paralel olarak beklentilerin çok üzerine çıktı.

Bilançoları uluslararası hisse piyasalarına yön veren ABDli bankalardan JPMorgan ve Goldman Sachs ilk çeyrek bilançolarını bugün açıkladı.

Bankanın ilk çeyrek net kârı geçen yılki 1.12 milyar dolar seviyesinden 6.7 milyar dolara, yani hisse başına 18.6 dolara çıkarken analistler hisse başına 10.22 dolar kâr tahmin ediyorlardı.

Goldman Sachs'ın gelirleri SPAC olarak adlandırılan özel şirketler ile halka açık şirketler arasındaki birleşmelerden sağladığı komisyonlarla keskin artarken, küresel piyasalar biriminin gelirleri de %47 yükseldi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER