Gazzeliler yaralarını sarıyor

Gazze , 11 gün süren yoğun bombardımanın izlerini silmeye çalışıyor. İsrail’de 12 yıllık Netanyahu dönemi biterken, Birleşik Arap Listesi’nin (İbranice adıyla Raam) koalisyona katılmasıyla, Araplar ülkede ilk kez söz sahibi oluyor. Filistinliler ise bu konuda temkinli.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Gazzeliler yaralarını sarıyor

GAZZE halkı, 11 gün süren yoğun bombardımanın ardından yaralarını sarmaya çalışıyor. Altyapının ağır hasar aldığı kentte, bir yanda yeniden inşa çalışmaları başlarken, diğer yanda günlük yaşamın normalleşmesi için uğraşılıyor. Evlerini kaybeden aileler enkaz aralarına kurdukları çadırlarda kalıyor. Müzisyenler ise moloz yığınları önünde moral performansı sergiliyor.

YENİDEN İNŞA KONVOYU

Ateşkeste önemli rol oynayan Mısır, 2 milyon nüfuslu Gazze’nin yeniden inşasında kullanılmak üzere 500 milyon dolar taahhüt etmişti. Bu bağlamda, mühendisler ve inşaat makinelerinden oluşan bir konvoyu dün kente gönderdi. Gazze’nin dış dünyaya açılan tek noktası Refah sınır kapısından kepçe ve kamyonların yer aldığı 50 araçlık konvoyun geçtiği belirtildi. Reuters’a konuşan Mısırlı kamyon şoförü Mahmoud Ismail, “Tüm gücümüzle Filistinlilerin yeniden inşa çabalarına desteğe koştuk” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER