İzmir'de yoğun sağanak! Bornova Deresi'nin istinat duvarı yıkıldı

İzmir'de sağanak yağmur nedeniyle Bornova Deresi'nin demir parmaklıklarla korunan istinat duvarı çöktü. Çökme anı paniğe neden olurken, istinat duvarının yanından geçen yolda kimsenin bulunmaması olası faciayı önledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İzmir'de yoğun sağanak! Bornova Deresi'nin istinat duvarı yıkıldı

İzmir'de önceki geceden itibaren etkili olan sağanak, toprak zemini yumuşatarak yer yer çökmeler ile su baskınlarına neden oldu. Bornova’nın Eğridere Mahallesi'nde bulunan Bornova Deresi’nin Ergene Mahallesi’nde bulunan bölümünün istinat duvarı, sabaha karşı büyük bir gürültüyle çöktü. Dere kenarında, yaya ve araçların kullandığı yolu koruyan istinat duvarının çökmesi paniğe neden oldu. Toprak kayması da yaşanan bölgeyi, polis güvenlik şeridi ile çevirdi.

‘DERE KENARINDA KİMSE YOKTU’

Çok korktuklarını söyleyen Akif Öztürk, "Yapılırken dolgu malzemeleri kullanıldı. Dere kenarının daha sağlam ve güçlü malzemeler ile inşa edilmesi gerekirdi. Allah'tan o sırada yakınlarda kimse yoktu. Bu sokak, anayol gibidir. O an birisi buradan geçiyor olsa idi dere suyuna kapılır giderdi" diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER