Son dakika: Biden'dan Taliban itirafı... Canlı yayında açıkladı!

ABD, Kabil'deki saldırının şokunu henüz atlatamamışken, Başkan Biden'ın sözleri ile sarsıldı. Uzun süredir ABD'nin Taliban ile 'ölüm listesi' olarak anılan ABD müttefiklerinin kimliklerini içeren belgeleri paylaştığı konuşuluyordu. Biden'dan bu konu ile ilgili itiraf gibi açıklamalar geldi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Son dakika: Biden'dan Taliban itirafı... Canlı yayında açıkladı!

ABD, Kabil'deki saldırının şokunu yaşarken, Başkan Biden'dan gelen açıklamalar ülke gündemine tabiri caizse bomba gibi düştü. 

Politico'ya göre, Taliban'ın Kabil'i ele geçirmesinin ardından ABD'li yetkililer, Taliban'a Amerikan vatandaşları, yeşil kart sahipleri ve Afgan müttefiklerinin isimlerini verdi.

Bunun amacı Taliban'ın ABD vatandaşlarının ve 20 yıllık ABD dönemi boyunca ABD unsurlarına yardım eden Afganların ülkeden çıkışı konusunda zorluk çıkarmasının önüne geçmekti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER