Erzincan'da Türkçe Olimpiyatları Etkinlikleri Başladı

Uluslararası 11. Türkçe Olimpiyatları Erzincan Şenlikleri'ne katılmak üzere karayolu ile Erzincan'a gelen çocuklar coşku ile karşılandı. Erzincan Belediyesi önünde mehter takımı gösterileri ve Erzincanlılar tarafından karşılanan çocuklar Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve il protokolü ile birlikte mehter marşları eşliğinde kortej halinde Cumhuriyet Meydanına...

F5HABER F5HABER
Erzincan'da Türkçe Olimpiyatları Etkinlikleri Başladı

Uluslararası 11. Türkçe Olimpiyatları Erzincan Şenlikleri'ne katılmak üzere karayolu ile Erzincan'a gelen çocuklar coşku ile karşılandı. Erzincan Belediyesi önünde mehter takımı gösterileri ve Erzincanlılar tarafından karşılanan çocuklar Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve il protokolü ile birlikte mehter marşları eşliğinde kortej halinde Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdüler.

Kortej de 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Erzincan'a gelen çocuklara eşlik eden Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir'de, çok güzel bir organizasyon olacağını belirterek; "Bildiğiniz gibi Türkçe Olimpiyatları Türkiye'de 11 yıldır yapılıyor. 11 yıldır ülkemizin farklı illerinde yapılan bir organizasyondu. Biz de ilk defa Erzincan olarak Türkçe Olimpiyatlarını Erzincan da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. 3 aydır arkadaşlarımız çalışıyor. Gerçekten ilde büyük bir heyecan var. İnşallah misafirlerimize iyi bir ev sahipliği yaparız. Bu Erzincan da farklı bir heyecan farklı bir hava olsun farklı bir atmosfer olsun. Vatandaşlarımızla bunu paylaşmak istiyoruz. Erzincan da bu anlamda ciddi bir heyecan var. Sizlerde vatandaşın yoğun ilgisini görüyorsunuz. İnşallah iyi bir gün olacak" dedi.

Yapılan kortej yürüyüşü sonrası Cumhuriyet Meydanı'na gelen 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Erzincan'a gelen çocuklar ve Erzincanlılar burada Mehter takımının gösterileri ile eğlendi. Mehter Takımı gösterileri sonrasından bir konuşma yapan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır; yıllar önce hayal olan bu etkinliklerin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. 20 Ülkeden 90 öğrencinin katılacağı Erzincan Şenliği 13 Şubat Stadı'nda yapılacak.

SONRAKİ HABER