Etrafı surlarla çevrili 2300 yıllık Portekiz kasabası Obidos

Obidos, Portekiz'in etrafı duvarlarla çevrili üç kasabasından biri.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Etrafı surlarla çevrili 2300 yıllık Portekiz kasabası Obidos

Surlar içindeki bu kasaba, duvarlarından çiçekler sarkan rengarenk boyalı evleri, o evlere ayrı bir hava katan kiremitli çatıları, kesme taşlarla döşeli sokakları ve mevsiminde gittiyseniz her köşesine sinen turunçgil kokularıyla huzur verici bir atmosferde hissetmeninizi sağlıyor.

Etrafı surlarla çevrili 2300 yıllık Portekiz kasabası Obidos - Resim : 1

Başkent Lizbon'a 85 km mesafedeki 10 bin nüfuslu kasaba köklü bir tarihe sahip. MÖ 308’de Keltler tarafından kurulan Obidos, 400 yıl boyunca Arapların egemenliğinde de kalmış. Çok katmanlı kültürü hem mimaride hem de zengin yemek çeşitliliğinde görebilmek mümkün.

Etrafı surlarla çevrili 2300 yıllık Portekiz kasabası Obidos - Resim : 2

Obidos'un diğer bir özelliği de çok sayıda tarihi kiliseye sahip olması. Çoğu Ortaçağ'dan kalan bu yapıları çevreleyen kent surlarının üzerinde yürüyüş de yapmak mümkün. Ancak yürünecek alanın darlığı, bu deneyimi yaşamak isteyenleri çok dikkatli hareket etmeye zorluyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER