Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Hastanede yangın tatbikatıKORKUTELİ Devlet Hastanesi'nde, olası yangınlara müdahale etmek ve yangına hazırlık amacıyla yangın tatbikatı yapıldı. Korkuteli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile yapılan tatbikatta, İtfaiye Amiri Sadık Leylek tarafından ilk olarak yangın türleri, çıkış nedenleri ve müdahale yöntemleri hakkında bilgi verildi.Teorik eğitim ardından yangın tatbikatı yapıldı. Yangın...

F5HABER F5HABER
Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Hastanede yangın tatbikatı

KORKUTELİ Devlet Hastanesi'nde, olası yangınlara müdahale etmek ve yangına hazırlık amacıyla yangın tatbikatı yapıldı. Korkuteli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile yapılan tatbikatta, İtfaiye Amiri Sadık Leylek tarafından ilk olarak yangın türleri, çıkış nedenleri ve müdahale yöntemleri hakkında bilgi verildi.

Teorik eğitim ardından yangın tatbikatı yapıldı. Yangın sireninin çalmasıyla başlayan tatbikatta, öncelikle hastalar tahliye edildi. İçerde kimsenin kalmadığından emin olunduktan sonra güvenlik önlemi alındı. Ardından ekipler senaryo gereği hastane bahçesinde yakılan ateşe ve yanan mutfak tüpüne yangın söndürme tüpüyle müdahale etti.

Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Şener Şimşek, her yıl Korkuteli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nün işbirliğiyle yangın tatbikatı yaptıklarını söyledi. Amaçlarının hasta ve çalışanların güvenliğini korumak olduğunu anlatan Dr. Şimşek, "Hastanemizde söndürme, kurtarma, ilkyardım ve koruma ekiplerimizi kurduk. Ekiplerimizin zor günlerde başarılı olabilmesi için tatbikat yapıyoruz" dedi.

Foto: Tatbikattan

===

Başkan Ayaz aday adayı

BURDUR'un Bucak İlçesi Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Ak Parti'den aday adaylığını açıkladı. AK Parti İlçe Teşkilatı'na adaylık başvurusu yapan Başkan Ayaz, başvuru dosyasını AK Parti İlçe Başkanvekili Emrullah Ünala'a verdi. Ak Parti Kadın Kolları, Gençlik Kolları başkanları, bazı belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve partililer, Başkan Ayaz'ın başvuru yaptığı sırada hazır bulundu.

Başkan Ayaz yaptığı konuşmada, 4.5 yıllık görev süresinde projelerinin bazılarının tamamlandığını, bazılarının devam ettiğini belirtti. 2009 seçimlerindeki pek çok vaadini yerine getirdiğini kaydeden Ayaz, "Yapmak istediğim birçok proje var. Bu nedenle yeniden aday adayı oldum. Aday olup başkan seçilmem halinde bu projeleri hayata geçireceğiz" dedi. Ayşe Oral ise AK Parti'nden İl Genel Meclisi Üyeliği için başvuru yaptı.

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)

Foto: Başvuru

===

'SDÜ 4' robot yarışmasında birinci oldu

ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknoloji Kulübü, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü tarafından düzenlenen 'İztech Roboleague2013 Uluslararası Robot Yarışması'ndan dereceyle döndü. İzmir'de gerçekleştirilen yarışmada, Türkiye'nin farklı illerinden gelen öğrenciler yer aldı. Yarışmaya 5 stabil çalışan ve çizgi izleyen robotla katılan SDÜ Teknoloji Kulübü, 'SDÜ 4' adlı robotla 'Çizgi İzleyen Robot Kategorisi'nde birinci oldu.

SDÜ Teknoloji Kulübü, diğer kategorilerde 5., 7. ve 8. oldu. SDÜ Teknoloji Kulübü Başkanı Ferdi Alakuş, "Biz öncelikli olarak proje üreten, üniversitemizi teknik ve sosyal projelerle bir adım ileriye taşıyan kulüp olmayı hedefliyoruz. Bu yönde çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi. Yarışmada elde edilen derecenin ekip çalışması sonucu olduğunu belirten Alakuş, destek veren SDÜ yönetimine ve emeği geçen kulüp üyelerine teşekkür etti.

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)

Foto: Toplu foto

===

'Bisiklet üstünde iki kıta iki ülke'

ALAMN fizyoterapist Tina Steble Rückert ile eşi mimar Matthias Rückert, 'Bisiklet üstünde, 2 kıta 2 ülke' sloganıyla Türkiye ve Yunan adalarını geziyor. Almanya'dan uçakla İstanbul'a gelen çift, buradan bisikletle yola çıkarak önce Çanakkale'ye gitti. Burada savaş tabyalarını ve bölgeyi gezen çift, Ayvalık'tan gemiyle Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçti.

Ardından İzmir'in Çeşme İlçesi'ne gelen Alman çift, Yunanistan'ın Sakız ve Sisam adalarını ziyaret ettti. Yunan adalarından sonra Kuşadası'na geçen çift, Demre'ye geldi. Noel Baba Müzesi, Myra, Simena ve Batık kenti dolaştıklarını kaydeden Tina Steble Rückert, Türkiye'ye ilk kez geldiklerini belirtti.

Turlarını 8 Kasım'da Antalya'da bitireceklerini anlatan Tina Steble Rückert, "Günlük ortalama 80 kilometre yol alıyoruz. Toplamda 3 bin kilometre pedal çevireceğiz. Çanakkale'de savaş bölgesini, Asos, Bergama, Marmaris, Fethiye, Kaş'ı gezerek Demre'ye geldik. Fethiye'de Tlos, Kaş'ta Patara ve Santhos'u ziyaret ettik. Olimpos ve Phalis antik kentlerini de gezdikten sınra turumuzu Antalya'da tamamlayacağız" dedi.

Amaçlarının Türk ve Yunan insanını, kültürlerini mutfakların tanımak olduğunu kaydeden Tina Steble Rückert, "İnsanlar cana yakın ve yardımsever. Bir parça ekmeğini sizinle paylaşmak için çırpınıyor. Her yerde ikramlarda bulunuyorlar. Ayrıca şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadık. Türkiye çok güvenli bir ülke" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Alman çiftten foto

===

CHP'den Kızılay'a kan desteği

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arsında kutlanan Kızılay Haftası dolayısıyla kan bağışı kampanyası başlattı. Kampanyanın 2 Kasım'da başlayacağını duyuran CHP Merkez İlçe Başkanı M. Kemal Demirkırkan, herkesi destek olya çağırdı. İlçe binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Demirkırkan, Kızılay'ın savaşta ve barışta, sosyal hayatta, uluslararası alanda ve afetlerde birçok görev üstlenen, gönüllülük esasına göre çalışmalarını yürüten bir kuruluş olduğunu belirtti.

Başkan Demirkırkan, Türk Kızılayı'nın toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlendiğini aktardı. Demirkırkan, Kızılay'ın kan, ilkyardım, afet müdahale, sağlık, sosyal hizmetler, gençlik ve gönüllülük çalışmaları ve eğitim alanlarında da hizmetler sunduğunu söyledi.

Yeterli kan bağışı yapılmaması nedeniyle kan ihtiyacı olan hastaların kan bulunması konusunda kan merkezlerinde sıkıntılar yaşandığını aktaran Demirkırkan, "Türk Kızılayı özveriyle gerçekleştirdiği çalışmalarda temel gücü yardımsever halktan alıyor. Biz de buradan yola çıkarak hem ihtiyacı olan hastalarımıza destekte bulunmak, hem de konunun önemine vurgu yapabilmek amacıyla kan bağışı kampanyası başlattık" dedi. Kızılay kan aracı 2 Kasım'da saat 14.00'te CHP il binası önünde bağışçılardan kan alacak.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Demirkırkan fotosu

===

Çoban yeniden aday adayı

AFYONKARAHİSAR'ın Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti'den yeniden aday adayı oldu. Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlerde AK Parti'den yeniden aday olmak isteyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, aday adaylığı için resmi başvuru evraklarını teslim etti.

Yerel seçimde AK Parti'den aday adayı olmak isteyenler için son başvuru tarihinin 1 Kasım olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Çoban, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı için tek başvurunun kendisi tarafından yapıldığını söyledi. Başvuruların Genel Merkez'e de yapılabildiğine değinen Çoban, "Belediye başkanlığı aday adaylığı için müracaatımızı yaptık. Duyduğum kadarıyla şu ana kadar benim dışımda bir aday adayı müracaatı yok. Seçim takvimi uzayabilir. Herkesin başvurma hakkı var" dedi.

Başkan Çoban, konuşmasının ardından aday adaylığı dosyasını AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek'e teslim etti. Çoban'ın ardından İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel de İl Genel Meclisi Üyeliği aday adaylığı başvuru dosyasını Zeybek'e teslim etti. AK Parti'nin diğer kademelerinde aday adayı olacak partililerin de adaylık dosyalarını teslim ettiği il başkanlığında partililere tatlı ikram edildi. Aday adayları ve partililerin fotoğraf çektirdiği toplantıda, Sel ve Çoban yaptıkları esprilerle salondakileri güldürdü.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: adaylık başvurusundan fotolar

===

Diş hastanesi yerleşik yabancılara tanıtıldı

ALANYA'da 2009 yılında açılan ve hayırseverlerin katkılarıyla bu yıl yenilenen 30 üniteli 'Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi' ilçede yaşayan yerleşik yabancılara kokteylle tanıtıldı. Tanıtım kokteyline Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Çetinkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş, Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Başaran, yerleşik yabancılar ve hayırseverler katıldı.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş, diş sağlığı merkezinin 36 diş hekimiyle Alanya halkına ve yerleşik yabancılara hizmet verdiğini söyledi. Merkezin, bilimsel bilgi ve teknolojiyi kullanan, uluslararası standartlara uygun ve sürekli gelişimi hedefleyen bir sağlık kurumu olduğunu belirten Taş, "Alanya'nın bir turizm kenti olması, Türkiye'de en fazla yerleşik yabancının yaşadığı kent olması bu merkeze farklı bir misyon yüklüyor. İlçede yaşayan tüm bireylerin yanı sıra 12 bin yerleşik yabancı ile tatille gelenlerin ağız ve diş sağlığının korunması hedefleniyor" dedi.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde görev yapan eğitim hemşiresi Selma Aydaş ise "Sağlık turizmi ve turist sağlığı konularında çalışmalar yapıyoruz. En kısa sürede turizm departmanı oluşturarak Yeni Alanyalıların da diş sağlığı hizmetlerinden sorunsuz bir şekilde yararlanmalarını sağlayacağız. Bu amaçla tanışma ve kaynaşma etkinliği düzenledik" diye konuştu. Konuşmaların ardından 'Ağız ve Diş sağlığı Merkezi'nin yenilenmesine katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür belgeleri verildi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Teşekkür belgelerinin verilmesi, yabancılar ve Selma Aydaş

===

En büyük üreticide ihracat krizi

ISPARTA Ticaret Sanayi Odası'nın (ITSO) ekim ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıya Vali Vahdettin Özkan da katıldı. Meclis Başkanı Osman Şahlan'ın yönettiği toplantıda, ITSO Başkan Yardımcısı Metin Çelik, çevre düzeni planıyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Isparta'nın sorunlarının çözümünde ilin valisinin desteğinin çok önemli olduğuna vurgu yapan ITSO Başkanı Şükrü Başkan Başdeğirmen, elma ihracatında yaşanan sıkıntılara vurgu yaptı.

Türkiye'nin en büyük elma üreticisinin Isparta olduğunu kaydeden Başkan Başdeğirmen, "İhraç edemiyoruz, sorunlarımız var, depolarımız mevcut ama biz ülkeler arası görüşmeler ve bakanlık nezdinde verilen desteklerden yararlanmak istiyoruz. Sizlere gül, teşvik ve elma konusunda hazırladığımız raporları sunuyoruz. Isparta ekonomisinin genel bilgilendirme raporu Isparta Dereboğazı Yolu'nun bölünmüş yol olmasıyla ilgili fizibilite çalışmalarımız var. 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planıyla ilgili endişelerimiz var" dedi.

DAHA İYİYİ BULMA ÇABASINDAYIZ

(DHA - Hasan ALAYBEYOĞLU)
SONRAKİ HABER