Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Korkuteli'nde AK Parti'den Celal Koç adayANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde, AK Parti'den belediye başkan aday adaylığı için ilk resmi başvuruyu eczacı Celal Koç yaptı. Koç'un aday adaylığını açıkladığı toplantıya AK Parti Korkuteli İlçe Başkanı Hüseyin Karaceliloğlu, Başkan Yardımcısı Arif Çoraman, yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.Celal Koç, belediye başkanlığı aday adaylığına...

F5HABER F5HABER
Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Korkuteli'nde AK Parti'den Celal Koç aday

ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde, AK Parti'den belediye başkan aday adaylığı için ilk resmi başvuruyu eczacı Celal Koç yaptı. Koç'un aday adaylığını açıkladığı toplantıya AK Parti Korkuteli İlçe Başkanı Hüseyin Karaceliloğlu, Başkan Yardımcısı Arif Çoraman, yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Celal Koç, belediye başkanlığı aday adaylığına ilişkin başvuru dosyasını İlçe Başkanı Karaceliloğlu'na verdi. Koç, yaptığı açıklamada, "Hizmetler devamlıdır. Eğer bu görev bize verilirse, bunun üstesinden gelecek gücümüz, cesaretimiz ve bilgi birikimimiz var" dedi. Adaylık düşüncesinin 1 yıl önce oluştuğunu belirten Koç, ilçenin sıkıntılarını bildiğini, aday olması halinde bunlara ilişkin projelerini de açıklayacağını söyledi.

AK Parti Korkuteli İlçe Başkanı Hüseyin Karaceliloğlu da belediye başkan adaylığı sürecini 1 Ekim'de başlattıklarını ve ay sonu itibariyle biteceğini hatırlatarak, "Bu süreçte ilk başkan aday adaylığı müracaatını eczacı Celal Koç yaptı. Tabii bu durum, bizim için gurur verici. Hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.

Foto: Koç'un adaylık açıklamasından fotolar

===

Sandıklı'da Menderes Koçak, AK Parti'den aday adayı

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde, daha önce ilçe belediye başkanlığı ve milletvekilliği için bağımsız aday olarak yarışan Menderes Koçak, önümüzdeki yerel seçimlerde Sandıklı Belediye Başkanlığı için AK Parti'den aday adayı olduğunu açıkladı. Koçak, Sandıklı Belediye Başkanlığı aday adaylığı için dilekçesini AK Parti İlçe Başkanı Cemil Akbaş'a verdiğini, ilçe başkanlığının müracaatını değerlendireceğini söyledi.

Menderes Koçak, "Uzun yıllardır Afyonkarahisar milletvekilliği ve Sandıklı Belediye Başkanlığı için bağımsız olarak yarıştım. Memleketime ve memleketimin güzel insanlarına hizmet etmek istiyorum. Önümüzde ki yerel seçimlerde Sandıklı Belediye Başkanı olmak için en iddialı aday olduğumu düşünüyorum. Bu yüzden AK Parti'den aday adaylığı için başvurdum" dedi

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Menderes Koçak

===

Başkan kızının nikahını kendisi kıydı

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'ne bağlı Kalkan Beldesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, büyük kızı Melda Karakurt'u evlendirdi. Başkan Karakurt, kızının nikahını kendisi kıydı. Miting gibi düğüne aralarında Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin'in de bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Kalkan'da turizmcilik yapan Özgür Uslu (31) ile, Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler mezunu olan Melda Karakurt'un (26) düğünü, Kalkan Yat Limanı'nda yapıldı. Alkışlar eşliğinde nikah alanına gelen Melda-Özgür çiftinin nikah şahitleri, Betül Pirinç ile Aydın Aydınlar oldu. Genç çiftin nikahını, gelinin babası Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt kıydı. Karakurt, nikah cüzdanını alkışlar arasında kızı Melda'ya verdi. Genç çift, gece boyunca pisten inmedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Nikahtan fotolar

===

Sultan Divani Sempozyumu'na yabancı konukları

AFYONKARAHİSAR'da, bu yıl düzenlenecek 3'üncü Uluslararası Sultan Divani ve Mevlevilik Sempozyumu'nda Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Tacikistan, Mısır ve İran'dan bilim adamları çeşitli sunumlar yapacak. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuarı, Valilik, Belediye ile Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nın işbirliğinde düzenlenecek sempozyum, 25-26 Ekim (cuma ve cumartesi) günlerinde Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlenecek.

Sempozyum tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultan Divani Araştırma ve Uygulama Merkezi'nden Yunus Emre Uğur, AKÜ'ye bağlı çeşitli birimlerin geliştirdiği bilimsel araştırma projesi çerçevesinde Sultan Divani'nin hayatı ve Afyonkarahisar'da Mevlevilik'in gelişimi ile ilgili belgesel hazırlandığını, bu belgeselin galasının yarın yapılacağını söyledi. Sempozyumun açılışında Mevlana'nın 22'nci kuşak torunu Esin Bayru Çelebi konuşacak, ardından konferanslara geçilecek.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Sempozyum tanıtımı

===

Kuaförler eğitim için bir araya geldi

HAGİ Kozmetik Akdeniz Bay Bayan Kuaförleri Birliği, Adnan Akat kozmetik firması öncülüğünde Antalya'nın Kemer İlçesi Göynük Beldesi'nde yer alan La Mer Otel'de 100 kadın kuaförünü bir araya getirerek eğitim verdi. Saç tasarım uzmanı Muhittin Yuşan'ın verdiği eğitimlere yoğun ilgi gösterildi.

Adnan Akat Genel Müdürü Murat Sakızlı, rakiplerinin dünyanın en büyük markaları olduğunu ve bu firmaların reklam bütçelerinin bir ülkenin bütçesi ile başa baş yarışacak büyüklükte olduğunu söyledi. Sakızlı, kuaförlere bu kadar pahalı mal kullanmadan ve satmadan da bu işlerin yapılabileceğini anlattıklarını dile getirdi.

HAGİ Kozmetik ve Cilt Bakım Ürünleri İşletme Sahibi Halil Çolak da neden Adnan Akat firmasıyla çalıştıkları hakkında bilgi verdi, ayrıca 2014'ün kendileri için daha verimli geçeceğini ve iyi bir başarı elde edeceklerine inandıklarını kaydetti. Sektörün sorunlarına da değinen Çolak, "Verdiğimiz eğitimlerde özellikle vurguladığımız şey, ne yaparsanız yapın fakat saçı yakmayın. Çünkü saçı yaktığınız zaman mesleği, işi, kendinizi yakarsınız; işi ve müşteriyi kaybedersiniz" diye konuştu.

Saç tasarım uzmanı ve Muhittin Yuşan da bu seminerde, teknik eğitim verdiklerini söyledi. Yuşan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha çabuk ve pratik saçlar nasıl yapılır, bunları göstereceğiz. Avangard ve fantezi dediğimiz modeller üzerinde de çalışacağız. Kuaför arkadaşlarımız tabi ki de bunları biliyor. Fakat amacımız teknik bilgiler vermek."



Kuaförlerin sorunlarını da dile getiren Muhittin Yuşan, en büyük sorunun fiyat politikası olduğunu, bazı kuaförlerin vergi ödemediğini, sigortasız işçi çalıştırdığını belirterek, "Fiyat politikasından kaynaklanan rekabet oluşuyor. Bu da hoş olmuyor ve başka bir meslektaşını baltalamış oluyor" dedi.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Eğitimden

===

Isparta'da Çevre Düzeni Planı tartışmaları

ISPARTA-Antalya-Burdur illerini kapsayan 100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planını görüşmek için olağanüstü toplanan Isparta Belediye Meclisi'nde, plan tartışması yaşandı. Belediye Meclisi, Demokrat Partili meclis üyesi Kadir Özkan'ın talebiyle olağanüstü toplanarak, 3 ili kapsayan planı masaya yatırdı.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın başkanlığında yapılan toplantıya meclis üyelerinin yanı sıra oda temsilcileri ve Isparta'nın Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Çelik ve Meclis Başkanı Osman Şahlan, Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Yavuz, BAKA yetkilileri, bazı İl Genel Meclisi üyeleri ve diğer ilgililer katıldı.

Demokrat Partili meclis üyesi ve ilgili komisyonun üyesi mimar Kadir Özkan, üç ili kapsayan 100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planının 7 Kasım'a kadar askıda kalacağını, itiraz için 14 gün kaldığını anımsattı. Planda Isparta'ya Kara Havacılık Okulu yapılmasının dikkate alınmadığına işaret eden Özkan, plandaki sıkıntıları şöyle anlattı:

"Deregümü bölgesindeki araziler, Isparta'nın gelecekte şehirleşme açısından genişleyebileceği alanlar olarak işlenmelidir. İstanbul yolunun sağ ve solundaki alanların büyük bölümü yeşil alan olarak gösterilmiştir. Bozanönü yolunun bulunduğu alan şehrin depo alanı olarak gösterilmiştir. Eğirdir-Konya yolunun çevresindeki alanlar depo olarak gösterilmiştir. Buraların ticari alana çevrilmesi gerekmektedir. Şehrin alt tarafı Yazısöğüt köyünün bulunduğu yere kadar askeri alan olarak görülmektedir. Oysa orası da konut alanı olarak gösterilmelidir. Antalya yolunun bulunduğu bölge tarım alanı olarak işlenmiştir. Oysa orada şimdi bile onlarca ticari alan vardır. O bölgenin de ticari alan olarak işlenmesi gerekmektedir."

'FİRMA BÖLGEYİ BİLMİYOR'

İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir de bu planın 2011'de onaylandığını, Ankaralı bir firma tarafından yapıldığını anımsattı. Planın önce Isparta-Konya planı olduğunu, itiraz edildiğini ve Danıştay'ın bu itirazı uygun bulup planı Isparta-Antalya-Burdur olarak düzelttiğini anlattı. Özdemir, "Planı yapan firma bölgeyi bilmediği için mevcut projeden dışarı çıkamıyor ve yapılacak değişikliklerin de bu proje üzerinde olmasını istiyor" diye konuştu.

BURDUR TARTIŞMASI

Belediye Meclis Üyesi Uğur Bestelci ise plan yapılırken Burdur'dan plana müdahale edilerek nüfusunun fazla gösterilmesiyle adeta Isparta ile eşit hale getirildiğini belirterek, "Bu nasıl iş anlamak mümkün değil" dedi. Diğer meclis üyesi Nuri Selçuk da konuşmasında, devletin Isparta ile ilgili bir öngörüsü olması gerektiğini dile getirdi. Selçuk, "Bu konuda da devletin ilgili kurum ve kuruluşları, yani il müdürlükleri gereken bilgiyi aktarmalıdır. Eğer bu olmuyorsa zaten il müdürlüklerini kapatın gitsin. Isparta'yı biz idare edelim. Biz Isparta'nın gelişmesini ve gelişimi için de önünün açılmasını istiyoruz. Bu şehrin sahibi yok mu" sözleriyle görüşünü aktardı.

ITSO Başkan Yardımcısı Çelik, plandaki eksikliklerin acilen giderilmesi gerektiğine işaret etti. Çelik "Planda Isparta Burdur'un üç katı büyüklükte olmasına rağmen, Burdur'a 2'nci OSB öngörülüyor da Isparta'ya neden öngörülmüyor. Bu anlaşılır gibi değil" açıklamasında bulundu. Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkan Vekili Tural da 3'üncü çevre yolunun mutlaka değiştirilmesi gerektiğini belirterek, Gül Küçük Sanayi Bölgesi'nin arka tarafındaki alanın Mobilyacılar Sitesi olarak plana işlenmesini talep etti.

Başkan Günaydın da yaptığı konuşmada, bu konu için iki komisyonu birleştirdiklerini, komisyonun gece gündüz çalıştığını söyledi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Meclis toplantısı

===

(DHA - Hasan ALAYBEYOĞLU)
SONRAKİ HABER