Sağlıklı Cildin Bir Numarası Var: 5.5

Özellikle cilt uzmanlarından sıkça duyduğumuz cildin pH değerinin ne anlam taşıdığını pek çoğumuz bilmiyoruz. Peki, nedir bu pH değeri? Cilt için neden bu kadar önem taşıyor? Bu soruların yanıtlarını Dermatoloji Uzmanı Dr. Mehtap Kıdır veriyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sağlıklı Cildin Bir Numarası Var: 5.5

Sağlıklı cilt parlak, pürüzsüz, nemli ve ton farklılıkları olmayan cilt olarak tanımlanıyor. Cildin bu sağlıklı yapısını korumasını ise derimizin üzerinde bulunan asit manto sağlıyor. Asit mantosunun içeriğinde derimizin ürettiği sebum salgısı denilen yağ salgısı ve ter bulunuyor. Cildin pH değerinin bu sayede 5.5 oluyor. Yani sağlıklı cildin bir numarası var. O da pH 5.5! Cildin pH değeri denildiğinde kastedilen derimizin ne kadar asidik veya alkali olduğudur. Bu değer asidik bir değerdir, sağlıklı bir cilt hafif asidiktir. 

Cildin pH dengesinin bozulmasının ciltte kuruma, kırışıklıklarda artış, egzema oluşumu, sivilcelenme gibi sorunlara neden oluyor. Ayrıca pH değerindeki bozulmalar enfeksiyonlara davetiye çıkarıyor ve cildin güneş gibi dış etkenlere karşı da hassasiyetini artırıyor. Bu nedenle dermatologlar hem cilt temizliğinde hem de sonrasında kullanılan nemlendirici kremlerin pH 5.5’i sağlayacak ürünler olmasını öneriyor. 

Sağlıklı bir cildin numarası olduğunu unutmayın

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER