İş Bankası hisse yorumu ve teknik analizi

Vakıf Yatırım, 2020 yılı ilk çeyrek sonuçlarını açıklayan ve beklentilerin altında kâr açıklayan İş Bankası C için hedef fiyatını 8,55 TL’den 7,23 TL’ye indirirken, tavsiyesini 'Tut'tan 'Al'a yükseltti.

BORSAMATİK BORSAMATİK
İş Bankası hisse yorumu ve teknik analizi

Değerlendirmede şöyle denildi:

"Beklentilerin altında net kar

İş Bankası 1Ç20 dönemi için beklentimizin %34 ve piyasa  beklentisinin %13 altında, çeyreksel bazda %37,0 düşüş ile 1,46 mlr TL  net kar açıkladı.

1Ç’de tahminlerimizi aşan karşılık ve faaliyet  giderleri ile birlikte net ticari zararın beklentimizin üzerinde  gerçekleşmesi, net kar tahminimizde aşağı yönlü sapmaya neden oldu.

Bankanın 1Ç’de TL kredileri %9,8 ile güçlü büyüme gösterirken, TL  mevduat hacmi %4,1 daraldı.

Aynı dönemde azalan intikaller ve güçlü  kredi büyümesinin etkisi ile bankanın TKO’su 50 bp geriledi. Piyasa  beklentilerinin bir miktar altındaki 1Ç net karının hisse  performansına etkisini sınırlı negatif olmasını bekliyoruz.

2020  yılsonu net kar tahminimizde yaptığımız revizyon sonucunda İş Bankası  için hedef fiyatımızı 8,55 TL’den 7,23 TL’ye revize ederken, “TUT”  olan uzun vadeli önerimizi “AL” olarak güncelliyoruz. "

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER