için kaldı

Karaman’daki 'cinsel istismar' sanığının avukatı, temyiz için 'süre tutum' talebinde bulundu

KARAMAN'da 10 çocuğa 'cinsel istismarda' bulunduğu iddiasıyla 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Muharrem Büyüktürk'ün, yasal olarak atanan avukatı tarafından, hakkında istenen hapis cezasını temyizi için Ağır Ceza Mahkemesi'ne gerekçeli karar açıklanana kadar, temyiz talebi süresinin durdurulması talebinde bulundu. Temyiz için yasal olarak hüküm açıklandıktan sonra 7 gün içinde başvuru...

F5HABER F5HABER
Karaman’daki 'cinsel istismar' sanığının avukatı, temyiz için 'süre tutum' talebinde bulundu

KARAMAN'da 10 çocuğa 'cinsel istismarda' bulunduğu iddiasıyla 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Muharrem Büyüktürk'ün, yasal olarak atanan avukatı tarafından, hakkında istenen hapis cezasını temyizi için Ağır Ceza Mahkemesi'ne gerekçeli karar açıklanana kadar, temyiz talebi süresinin durdurulması talebinde bulundu. Temyiz için yasal olarak hüküm açıklandıktan sonra 7 gün içinde başvuru yapılabiliyor.

Karaman'da Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'nda görevli sınıf öğretmeni Muharrem Büyüktürk, Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Okulları Mezunları Derneği 'ne (KAİMDER) ait olduğu ileri sürülen yurtlarda kalan 10 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla geçen 5 mart günü tutuklandı. Mağdurlardan 7'sine tecavüz, 2'sine cinsel istismar, 1'ine de müstehcen görüntü izletip taciz etmek suçundan 600 yıla yakın hapsi istenen sanık Muharrem Büyüktürk, 'Kasten yaralama' 'Çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik', 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyet yoksun kılma', 'Çocuğun cinsel istismarı' suçlamalarından geçen 20 Nisan günü Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Yapılan ön duruşmalarda mağdur çocukların ifadesi alındığı için çocuklar ve ailelerinin katılmadığı ilk duruşmada Muharrem Büyüktürk, hiçbir indirim uygulanmadan 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

TEMYİZ 'SÜRE TUTUM' TALEBİ

Muharrem Büyüktürk'ü, Karaman Barosu'ndan hiç bir avukatın savunmak istememesi üzerine Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) gereğince zorunlu olarak güçlükle ikna edilip Büyüktürk'ü savunmak için atanan avukat, yine CMK gereği kararı temyiz için Yargıtay'a taşıyacak. Ancak gerekçeli karar açıklanmadığı içinde avukat tarafından gerekçeli karar açıklanana kadar temyiz talebi süresinin durdurulması için Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'ne, dün 'Temyiz Süre Tutum Talebi'nde bulunmak için 'Müddeti Muhafaza' dilekçesi verdiği ortaya çıktı.

Mahkemeye bulunan talepte 'Sanığın cezalandırılmasına ilişkin tüm mahkumiyet kararlarını usule ve hukuka aykırı bulmakla temyiz ediyoruz' denildi. Gerekçeli karar geldikten sonra temyiz haklarının kullanılacağı belirtildi.

(DHA - Mehmet Kayhan YILDIZ- Hasan DÖNMEZ)
SONRAKİ HABER