Çelebi, Erdoğan için Karaman’da

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermek için Karaman'a geldi.

F5HABER F5HABER
Çelebi, Erdoğan için Karaman’da

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermek için Karaman'a geldi.

Çelebi'nin Yunus Emre Konferans Salonu'nda düzenlediği destek toplantısına AK Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ile partililer katıldı. Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi yaptığı konuşmada, "Üç adayı irdelediğimizde makyajlanmış bir şekilde HDP'nin adayı Selehattin Demirtaş'ı görüyoruz. Şu anda Demirtaş'ın Türkiye'yi kucaklayabileceği hiçbir zaman hiçbirimizin aklından bile geçmiyor. Çünkü belirli bir kesimin adayıdır. Türkiye'nin birliğine beraberliğine zamanında büyük engeller çıkarmış ekibin içerisinden geliyor. Ama şimdiki söylemlerini de önemsiyorum" dedi.

CHP ve MHP'nin ortak olarak çıkardığı Cumhurbaşkanı adayına da değinen Çelebi, "Bu çatı zaten sağlam çatı değil, zaten temeli olmayan bir çatıydı. Çatıda yağmur yağmamasına rağmen yavaş yavaş su almaya başladı. Bu süreçte her iki genel başkan ve peşlerine taktıkları çok marjinal partiler de olmak üzere 13 parti oldular. Bunlar kendileri de inanmıyor bu işin olacağına, laf ola bir aday çıkarttılar, arkasında da duramıyorlar. Şu ana kadar CHP ve MHP adaylarını tabanlarına bile anlatamadılar. Bu seçimde HDP'nin adayı Selehattin Demirtaş, yüzde 5'in üzerinde alacağı her oyu Cumhuriyet Halk Partisi'nin tabanından alacak göreceksiniz. Adaylarını anlatamadılar, çünkü bunların çalışmalarında samimiyet yok. Milleti ve vatandaşı düşünme pozisyonları yok. Sadece kendilerini ve günü kurtarma dertleri var. İşte Ankara'dan ahkam kesmekle sen Cumhurbaşkanı olamazsın diyorlar. Niye olamasın, halk seçecekse bal gibi de olur. Onu sen gidip halka anlatacaksın. Birilerine rest çekme ile bu iş olmuyor. Artık o rest çekme devri de geçti artık. Geçmişte rahmetli Turgut Özal'a ne söylendiyse bugün de Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a söyleniyor. Türkiye'de devletle millet istikamete girdiği zaman belirli kesimler rahatsız oluyor. Niye rahatsız oluyorlar, çünkü onlara parsa kalmıyor. Rant çevrelerine parsa kalmıyor" diye konuştu.

"SEÇİMDEN SONRA BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞILMALI"

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından Türkiye'de hızla başkanlık sisteminin tartışılması gerektiğini belirten Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, "Başkanlık sisteminden korkmamamız lazım. Türkiye'nin daha çabuk ve radikal kararlar alabilmesi için başkanlık sistemi şarttır. Hemen başkanlık sistemi denildiği zaman eyaletler, bölünme olacak deniliyor. Hani Amerika Birleşik Devletleri bölünüyor mu? Bunun sonu başkanlık sistemiyle birlikte bölgesinde lider bir ülke, lider bir Türkiye olacaktır" dedi.

(İHA)

SONRAKİ HABER