THY'den 20 milyar dolarlık anlaşma

Türk Hava Yolları'nın 20 milyar dolar değerindeki bazı uçak parçalarının Türkiye'de üretilmesi ile ilgili Airbus ve Rolls-Royce ile anlaşma imzalayacağı iddia edildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
THY'den 20 milyar dolarlık anlaşma

Türkiye'nin bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Türk Hava Yolları'nın Bloomberg'de yayınlanan bir haberde İngiliz motor üreticisi Rolls-Royce ve Avrupa'nın ortak havacılık şirketi Airbus ile 20 milyar dolarlık bir anlaşma imzalamaya hazırlandığı ifade edildi.

Bloomberg'in haberine göre anlaşma 20 milyar dolar değerindeki uçak bileşenlerinin Türkiye'de üretilmesini kapsıyor. Bu anlaşmanın THY'nin geçen yıl açıkladığı 70 milyar dolarlık büyük miktardaki uçak sipariş anlaşmasının bir parçası olduğu ifade edildi.

Bloomberg'in ismi açıklanmayan Türk yetkililere dayandırdığı haberine göre anlaşma bu ay içinde İstanbul'da düzenlenecek bir törenle duyurulabilir. Yetkililere göre Rolls-Royce ve Airbus ile imzalanan bu anlaşma ile bazı uçak bileşenleri TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. veya TEI'nin de dahil olduğu yerli firmalar tarafından üretilecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER