Aşı olanların aklında tek soru: Biz de maskesiz görüşebilecek miyiz?

Koronavirüse karşı aşılanma devam ederken, çok merak edilen bir konu gündeme geldi; aşı olanlar maskesiz ve mesafesiz bir şekilde görüşebilir mi? ABD buna yeşil ışık yaktı. Peki Türkiye'de durum ne? Maskesiz sosyalleşme ne zaman gerçek olacak? Uzmanlar hurriyet.com.tr'ye anlattı

HÜRRİYET HÜRRİYET
Aşı olanların aklında tek soru: Biz de maskesiz görüşebilecek miyiz?

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin (CDC) yayımladığı kılavuzda, aşı olmuş kişiler iç mekânlarda maskesiz ya da sosyal mesafesiz görüşülebilir deniyor. Tabii bu açıklama ülkede uygulanan Johnson&Johnson, Biontech ve Moderna aşıları için yapıldı.

CDC, Biontech, Moderna için iki doz, Johnson&Johnson için 1 doz aşıdan 14 gün sonra aşılanmış kişilerin maskesiz ve sosyal mesafe olmadan belirli koşullarda bir arada olabileceğini söylüyor. Kapalı gruplarda, aşılaması olmayan kişiler söz konusu olduğunda, temaslılar arasında yüksek riskli kişilerle daha dikkatli olunması gerektiği söyleniyor. Ayrıca aşı sonrası 14 gün için koruyucu uygulamalara mutlaka dikkat edilmesi gerektiğinin de altı çiziliyor. Peki bu durum ülkemizde uygulanan Coronavac aşısı için de geçerli olabilir mi?

Bu doğrultuda iki soru üzerinden yola çıkıp, cevap aramaya çalıştık:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER