Küresel piyasalar Jackson Hole sonrası yine istihdam verilerine odaklandı

Küresel pay piyasaları Jackson Hole Ekonomi Politikaları Sempozyumu'ndan beklenenden daha şahin bir mesaj çıkmaması ile alış ağırlıklı bir haftayı geride bırakırken, gelecek hafta gözler yoğun veri gündemine çevrildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Küresel piyasalar Jackson Hole sonrası yine istihdam verilerine odaklandı

Küresel pay piyasaları bu hafta ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole Ekonomi Politikaları Sempozyumu'nda yapacağı konuşmaya odaklanırken, yatırımcılar varlık alımlarının ne zaman azaltılmaya başlanacağına ilişkin ipucu aradı.

Powell'ın konuşmasından önce birçok Fed yetkilisi varlık alımlarının azaltılmasına ilişkin görüşlerini açıklarken, bu görüşlerin çoğunlukla şahin olması ve gelecek yıl için enflasyonda gerileme olmaması durumunda faiz artırımına gidilebileceğine ilişkin mesajları da barındırmaları dikkati çekti.

Bununla birlikte, açıklama yapan Fed yetkililerinin çoğunluğunun varlık alımlarının azaltılmasına en yakın sürede başlanılması gerektiğini dile getirirken Powell, konuya ilişkin açıklamasında bu yıl varlık alımlarının hızını düşürmeye başlamak için uygun olabileceği görüşünde olduğunu ifade etti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER