Nüfus kaydına göre 125'inci yaş gününü kutladı

IĞDIR'da yaşayan 3'ü kız 15 çocuk, 120 torun sahibi Abbas Koca 125'inci yaş gününü İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal ile birlikte kutladı.

F5HABER F5HABER
Nüfus kaydına göre 125'inci yaş gününü kutladı

IĞDIR'da yaşayan 3'ü kız 15 çocuk, 120 torun sahibi Abbas Koca 125'inci yaş gününü İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal ile birlikte kutladı.

Özgür Mahallesi'nde oturan, resmi kayıtlara göre 1 Temmuz 1891'de dünyaya gelen Abbas Koca, ilk eşi Telli'yi 57 yıl önce kaybetti, şimdi 73 yaşında olan ikinci eşi Zarife ile birlikte yaşıyor. Abbas Koca'yı 125'nci yaş gününde İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal unutmadı. Yaş pasta ile Abbas Koca'nın kapısını çalan Müdür Babal, doğum gününü kutladı. Emniyet Müdürü Babal, "Şehre geldiğim zaman adını duymuştum. Nüfus kayıtlarına göre dünyanın en yaşlılarından biri. Sadece gözleri görmüyor, kulakları duymuyor. Onun dışında diğer fonksiyonları iyi durumda. Ramazan nedeniyle ziyaret edemedim. Şimdi hem yaş gününü hem de geçmiş bayramını kutlamak istedim. Torunları bize tercümanlık etti" dedi.

ERMENİ ÇETELERİYLE SAVAŞMIŞ

Müdür Babal'ı n ziyaretiyle duygulanan Abbas Koca kendisine teşekkür etti. Müdür Babal'ın yanından gitmemesi için ısrar eden Abbas Koca, bazı anılarını anlattı. Ermeni çetelerine karşı amansız mücadele verdiğini belirten Abbas Koca süt, peynir, kaymak, yoğurt, bal ile beslendiğini söyledi. Abbas Koca, sıkıntıları da büyütmemek gerektiğini anlattı.

Iğdır Ovası'nda Ermeni çetelerine karşı amansız mücadele verdiklerini anlatan Abbas Koca, "O yıllarda yaşadıklarımı çocuklarıma, torunlarıma ve gördüğüm herkese anlatıyorum ki, vatanın nasıl kazanıldığını bilsinler" diye konuştu.

Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİM-DER) Başkanı Göksel Gülbey de Abbas Koca'ya 'şeref belgesi' verdi.

(DHA - Suat DENİZ)
SONRAKİ HABER