Bahçeli: "Yoksullar artıyor"

MHP Genel Başkanı Devlett Bahçeli, "Bu milletin aziz evlatları, hangi etnik gruptan olursa olsun, hangi mezhepten olursa olsun, onların birliği ve dirliği AKP iktidarında sadece açlıkta bir olmuştur. Yoklukta birlik olmuşlardır" dedi.

F5HABER F5HABER
Bahçeli: "Yoksullar artıyor"

MHP Genel Başkanı Devlett Bahçeli, "Bu milletin aziz evlatları, hangi etnik gruptan olursa olsun, hangi mezhepten olursa olsun, onların birliği ve dirliği AKP iktidarında sadece açlıkta bir olmuştur. Yoklukta birlik olmuşlardır" dedi.

Kars'tan Iğdır'a karayolu ile gelen ve Zübeyde Hanım Bulvarı'nda düzenlenen mitingde partilere hitap eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 21 Mart'ta Nevruz Bayramını hep birlikte kutlandığını söyleyerek konuşmasına başladı. Hükümeti eleştiren Bahçeli, "Siz değerli Iğdırlılar soruyorum ve burada başta AKP'ye oy veren vatandaşlarımıza soruyorum. 2002 yılından Kasım ayından bu güne 11 yıldır gelen süredir. Bu süre içerinde gelir dağılımı hissediyor musunuz? Gelir seviyenizin iyileştiğini söyleyebilir misiniz? Açlık seviyesine gelen insanlarımızın artık bende evime aş götürebiliyorum ve mutluluk duyabiliyorum diyebilir misiniz? Türkiye'de esnafımızın, çiftçimizin, derdi bitmiş midir? Eğer bunların hepsine hayır diyorsanız bugünkü iktidarın artık ömrü tükenmiştir. Geldiği gibi gideceği bir dönem beklemektedir. Muhterem vatandaşlarım bu hayır sözleri gereceği ifade ediyor" dedi.

"YOKSULLUKLAR GÜN GEÇTİKÇE ÇOĞALIYOR"

Bu gün tozpembe gösteren bir Türkiye değil, hala acısı, ızdırabı, birliği, dirliği, bin yıllık kardeşliği, hukuku tamamen sarsılmış bir Türkiye olduğunu savunan Bahçeli, "Türkiye'de 76 milyon nüfusumuz var. 44 milyonu yoksulluk sınırının altında. Bunun 13 milyonu açlık sınırının altında, açlık sınırı yokluk demektir. Açlık sınır her akşam aç yatmak demektir. Açlık sınırı evdeki çocuğun isteğini yerine getirememe üzüntüsü demektir. Açlık sınırı bir yemeğe çalışmış üç gün aç yatan, üç çalıştığı için bayram yapan bu milletin aziz evladıdır, doğulusu da odur batılısı da odur. Hangi etnik gruptan olursa olsun, hangi mezhepten olursa olsun odur. Onlar bu milletin aziz evlatlarıdır. Onların birliği ve dirliği AKP iktidarında sadece açlıkta bir olmuştur. Yoklukta birlik olmuşlardır. Bir avuç AKP'linin haricinde yoksulluklar gün geçtikçe çoğalıyor" diye konuştu.

"ERDOĞAN GÜÇ ÇILGINI OLMUŞ ŞAŞIRMIŞ"

Bahçeli, "Adalet Kalkınma ve Partisi adı AKP'dir. Sen bunu kabul etmedin. O zaman dedin ki , ‘Benim partimin adı AKP değil, AK Partidir' dedin. Demek ki yolsuzluğun rüşvetin, adam kayırmanın üstünü beyaz bir Amerikan bezi ile kaplamışsın ve onun altında kapkara işler yapıyorsun. Şimdi artık Adalet Kalkınma ve Partisi denilmiyor. Bu dinamik genç kardeşlerim yaratıcı insanlar AKP'sin ama aldatma ve kandırma partisisin. Adalet Kalkınma ve Partisi değilsin sende ne adalet var, ne de kalkınma var. Ama bir gerçek var, aileyi kalkınma partisisin. Erdoğan güç çılgını olmuş şaşırmış gelecekte ne olacağı belli değil. O sebepten dolayı 30 Mart'ta artık Recep Tayyip Erdoğan'a güle güle deme zamanı geldi" şeklinde konuştu.

(İHA)

SONRAKİ HABER