Kan bağışında bulunanlar kısıtlamadan muaf... Kızılay'dan vatandaşlara çağrı

Ramazan ayı ile kan ve plazma bağışında yaşanan azalma nedeniyle Kızılay, vatandaşlara çağrıda bulundu. Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı saatler ve hafta sonunda bağışçıların kısıtlamalardan muaf olduğunu vurgulayan Kızılay, vatandaşları kan merkezlerine davet etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kan bağışında bulunanlar kısıtlamadan muaf... Kızılay'dan vatandaşlara çağrı

Kovid-19 gündelik hayatın akışını yavaşlatsa da kan ve immün plazma ihtiyacı devam ettiğini belirten Kızılay tarafından Ramazan ayı ve pandemi dolayısıyla bağışlarda ve stoklarda yaşanan azalma eğilimi üzerine tüm vatandaşlara kendilerine en yakın kan merkezine giderek bağışta bulunmaları çağrısı yapıldı.

Kızılay, yalnızca 1099 ünite immün plazma stoku bulunduğunu belirterek yoğun bakımdaki koronavirüs hastaları için de vatandaşları web sitesi ve 168 çağrı merkezinden alınan randevularla immün plazma bağışında bulunmaya davet etti.

“1 ÜNİTE KAN İLE 3 KİŞİYE CAN OLUYORSUNUZ”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER