Siber casusluk aleti

NATO'da siber güvenlik elçisi olarak görev yapan Kenneth Geers, 2017'de siber savaşların hızlanacağını, sosyal medyada askeri anlamda psikolojik operasyon başlayacağını söyledi. Geers, ABD'de Nesnelerin İnterneti (IoT) üzerinden yapılan siber saldırılara da dikkat çekerek, "Tost makineleri ve mikrodalga fırınlar, yaygın kullanılan casusluk araçları olacak" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Siber casusluk aleti

İnternette sunduğu güvenlik çözümleriyle dikkat çeken Comodo'nun kıdemli araştırmacısı, Kenneth Geers, bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada 2017'de siber güvenlik alanında yaşanması muhtemel gelişmeleri şöyle özetledi:

TRUMP YA TWITTER'I BIRAKACAK...: Nesnelerin interneti, uluslararası askeri bilgi ve istihbarat hacker'ları için patlama merkezi haline gelecek. Tost makineleri ve mikrodalga fırınlar, yaygın kullanılan casusluk araçları olacak. Robotlara ne gibi haklar tanıyacağız? Kanunlarımızca nasıl korunacaklar? Siber alanda neyi sansürleyebiliriz? Siber alanda milli egemenliği nasıl tanımlıyoruz? Bunu hukuki olarak nasıl uygulayacağız? Ulus-devlet hacker'lar için hangi kritik ulusal altyapılar, yasak bölge olacak (finans sektörü, elektrik)? Ya Beyaz Saray Başkan Trump'ı Twitter'dan çıkmaya zorlayacak ya da Başkan Trump, kontrol edemediği için Twitter'ı kapatmaya çalışacak.

SOSYAL MEDYAYA ASKERİ OPERASYON: Psikolojik operasyonlar dönemi başlayacak. Askeri anlamda, özellikle sosyal medya platformlarına odaklanan yeni bir psikolojik operasyonlar (PSİKOP) dönemi başlayacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER