Canan'ın katiline müebbet hapis cezası

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde gönül ilişkisi yaşadığı öne sürülen Canan Çeviren'i (42) tabancayla vurarak öldüren Ferhat İnne (45), 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Karar sonrası gözyaşlarına hakim olamayan Çeviren'in kız kardeşi Serpil Çınar, "Bu karar bizim için tatmin edici bir karar değil. Ağırlaştırılmış müebbet istiyoruz" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Canan'ın katiline müebbet hapis cezası

Olay, 11 Aralık 2020 akşamı Yunusemre ilçesi, Yeni Mahalle'de meydana geldi. Evli ve 1 çocuk babası Ferhat İnne, eşinden boşanan 2 çocuk annesi Canan Çeviren'in çalıştığı emlak ve gayrimenkul ofisine gitti. Aralarında gönül ilişki olduğu öne sürülen İnne ile Çeviren arasında tartışma çıktı. Çıkan kavgada İnne, yanında getirdiği tabancayla Çeviren'e doğrultup ateşledi. Karnından vurulan Çeviren yaşamını yitirdi. Olayın ardından polise teslim olan Ferhat İnne tutuklandı. Ferhat İnne hakkında 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle Manisa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın 20 Ocak'taki duruşmasında mütalaasını veren savcı, suçun tasarlayarak işlendiğine dair unsurların oluşmadığını belirterek, İnne'ye müebbet hapis cezası verilmesini istedi.

‘18 SANİYE KONUŞMUŞ, ATEŞ ETMİŞTİR’

Davanın bugün görülen karar duruşmasına sanık Ferhat İnne, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Canan Çeviren'in kız kardeşi Serpil Çınar ve taraf avukatları da salonda hazır bulundu. Son sözü sorulan Ferhat İnne, ağlayarak "Çok pişmanım. Adalete güveniyorum. Tanışmamızdan itibaren Canan, evli olduğumu biliyordu. Sürekli eşimden boşanmamı istiyordu. Kasten öldürmedim. Öldürmek kastıyla ateş etmedim. Öldürmek istesem alnından vururdum, burada olmaktan çok utanıyorum" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER