Apple AirTag tanıtıldı! Hava hiç bu kadar pahalı olmamıştı!

Apple sonunda merakla beklenen AirTag isimli ürününü tanıttı. Peki AirTag temel olarak ne işe yarayacak? İşte bu sorunun yanıtı.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Apple AirTag tanıtıldı! Hava hiç bu kadar pahalı olmamıştı!

Uzun bir süredir Apple'ın AirTag'i tanıtması bekleniyordu. Özellikle son bir kaç etkinlikte AirTag'in tanıtılacağına dair güçlü iddialar vardı. Fakat bunlar gerçek çıkmadı. Sonunda Cupertino merkezli şirket bu akşam gerçekleştirdiği etkinlikte AirTag'i tanıttı.

AirTag telefonunuzun yakınların olduğunda onu kolayca bulmanızı sağlıyor. Ayrıca bu etiketi anahtarınıza ya da farklı bir eşyaya takarsanız onu da kolaylıkla bulabiliyorsunuz. Eğer AirTag'in Bluetooth menzilindeyseniz, doğru konuma anlık olarak ulaşabiliyorsunuz.

AirTag yakında değilse, yerleşik U1 çipi ve Ultra Geniş Bant teknolojisinin bir kombinasyonu kullanılarak izlenebiliyor. Apple bunu "Hassas Bulma" olarak adlandırıyor ve kamera, ARKit, ivmeölçer ve jiroskoptan gelen girdileri kullanıyor.

Apple AirTag tanıtıldı! Hava hiç bu kadar pahalı olmamıştı!

Ayrıca AirTag diğer telefonların kapsama alanına girdiğinde de mevcut uygulamalar üzerinden bilgi mesajları gönderilebiliyor. Yani X kişinin anahtarı yakınlarında gibi. Elbette bunun için AirTag'i kayıp moduna almış olmanız gerekiyor.

Apple AirTag tanıtıldı! Hava hiç bu kadar pahalı olmamıştı! - Resim : 1

Örneğin evcil bir hayvanınıza AirTag takar ve kaybederseniz, başkaları AirTag sayesinde hayvanınızı size ulaştırabilirler.

Peki gelelim bu etiketin fiyatına. Aslında etiketin fiyatı daha doğrusu ABD fiyatı son derece uygun. Sadece 29.99 birim. Yani 29.99 dolar.

Türkiye fiyatı mı? Tabi ki ABD fiyatının 10 katı. Ülkemizde AirTag fiyatı 299.99 birim yani 299.99 TL. İşin kötü yanı bundan bir kaç tane almanın çok daha verimli olması. Örneğin anahtarınız için bir tane, evcil hayvanınız için bir tane, ya da sürekli kaybolan bir eşyanız için bir  tane alabilirsiniz. Tabi böyle olunca fatura da artmış oluyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER